abc.lv skaitļos

Lietotāji online19
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Ekspluatācijā nodots modernākais bērnudārzs Talsu novadā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ekspluatācijā nodots modernākais bērnudārzs Talsu novadā

Ekspluatācijā nodots modernākais bērnudārzs Talsu novadā
18 atšķirīgi fasādes toņi, modernākais tehniskais aprīkojums un kvalitatīvs darbs - 6.novembrī ekspluatācijā tika nodota PII "Sprīdītis" paredzētā ēka Akmeņu ielā, Talsos. To jau martā varētu apdzīvot pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi, pedagogi un darbinieki, būvniecības portāls abc.lv uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

Pēdējais ieraksts būvdarbu žurnālā izdarīts 17.oktobrī, šis ir viens no retajiem projektiem, uzsvēra tā vadītāja Jolanta Skujeniece, kas kvalitatīvi izpildīts vēl pirms noteiktā būvdarbu termiņa beigām.

Labi paveikta darba sajūta nepamet arī būvniekus - SIA "Pretpils". Tā pārstāvis Māris Rorbahs uzsvēra sadarbību ar SIA "Sanmeistars" un SIA "TalComm", ar Talsu novada pašvaldību un ar PII "Sprīdītis" vadītāju Ilzi Solovjovu, kas nemitīgi turējusi roku uz pulsa un ieteikusi iestādei nepieciešamos risinājumus.

M. Rorbahs atklāja, ka, lai gan uzņēmums arī iepriekš piedalījies līdzīgu objektu renovēšanā, piemēram, PII "Zvaniņš", tomēr tik apjomīga atjaunošana veikta pirmo reizi. Ēka ir nosiltināta, nomainīti logi, ierīkotas jaunas komunikāciju sistēmas, sakārtota topošās pirmsskolas izglītības iestādes teritorija. Viens no izaicinājumiem bija ventilācijas sistēmas ierīkošana - lai to ievietotu paredzētajā telpā, nācās nojaukt ārsienu.

Savukārt bērnudārza darbiniekiem izaicinājums būs jaunā tehniskā aprīkojuma izmantošana ikdienā - ir modernizēta un labiekārtota virtuve, iegādāts veļas mazgāšanai, žāvēšanai un gludināšanai nepieciešamais aprīkojums, būs apavu un drēbju žāvētājs. Apstākļi krasi atšķirsies no līdzšinējiem, tādēļ darbinieki tiks apmācīti, kā strādāt, izmantojot jaunās ierīces. PII "Sprīdītis" vadītāja Ilze Solovjova pastāstīja, ka patlaban bērniem ēdiens tiek gatavots, izmantojot malkas plīti, un vienīgā elektroniskā iekārta virtuvē esot mikseris.

Banner 280x280

"Būtisku sarežģījumu nebija, katru nedēļu tikāmies būvsapulcēs, jautājumus risinājām darba gaitā. Priecājos, ka Talsu novada pašvaldība rada iespēju piešķirt līdzekļus arī tām nepieciešamībām, kas sākotnēji projektā nebija iekļautas - lifta ierīkošanai, asfaltbetona seguma uzklāšanai pagalmā. Šie jautājumi tika operatīvi risināti," sacīja M. Rorbahs. Viņš piebilda, ka visi iesaistītie rūpīgi strādājuši, lai sasniegtu gaidīto rezultātu, kas arī izdevies. "Varam diskutēt par niansēm, bet iestāde ir rekonstruēta un, man šķiet, kvalitatīvi, noteiktajā termiņā un līgumā paredzētā finansējuma apmērā. Galvenie priekšnoteikumi ir izpildīti. Tagad tikai atliek šo ēku iekārtot un laist iekšā bērnus," piebilda SIA "Pretpils" pārstāvis.

Šobrīd tiek gaidīts, kad izdosies parakstīt līgumu par iestādei nepieciešamo mēbeļu piegādi un uzstādīšanu. Ja viss noritēs veiksmīgi, tad līgums tiks parakstīts 11.novembrī un mēbeles būs jāpiegādā un jāuzstāda 90 kalendāro dienu laikā. Talsu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks tehniskajos un nekustamā īpašuma jautājumos Oskars Kļava informēja, ka uzņēmumu, kas būtu gatavi īsā laikā piegādāt nepieciešamo mēbeļu apjomu, nav daudz. Nepieciešamais finansējums aptuveni 90 000 eiro apmērā piešķirts no pašvaldības budžeta.

"Bērnudārzā esošās mēbeles ir pat 65 gadus senas, tās ir gan tehniski, gan morāli novecojušas. No līdzšinējā aprīkojuma, pārceļoties uz jauno ēku, ņemsim līdzi ļoti maz. Pēc pārcelšanās uz jaunajām telpām, PII "Sprīdītis" būs modernākais bērnudārzs Talsu novadā, varam konkurēt arī Latvijas mērogā. Pašreiz PII "Sprīdītis" apmeklē 120 bērni, taču jaunajā ēkā bērnu skaits būtiski palielināsies, paredzēts izveidot 11 grupiņas. Priecāsimies, ja varēsim uzņemt visus, kas gaida rindā. Vecākiem ir tiesības savam bērnam izvēlēties pirmsskolas izglītības iestādi, tomēr bērni tiks uzņemti reģistra kārtībā," pastāstīja I. Solovjova.

Projekts tika īstenots, pamatojoties uz 2013. gada 13.jūnijā noslēgto Talsu novada pašvaldības vienošanos ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru par Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektu "Talsu pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu energoefektivitātes paaugstināšana un rekonstrukcija III kārta". Kopējā finansējuma summa pēc līgumu izpildes sasniedz 1 600 627,46 eiro. No tā būvniecībai izlietoti 1 528 153,08 eiro.

Foto: woodleywonderworks/flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai