abc.lv skaitļos

Lietotāji online23
Aktīvie uzņēmumi26072
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
FT: Mazinās Krievijas pircēju interese par Latvijas luksusa mājokļu tirgu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

FT: Mazinās Krievijas pircēju interese par Latvijas luksusa mājokļu tirgu

FT: Mazinās Krievijas pircēju interese par Latvijas luksusa mājokļu tirgu
Ievērojami sarukusi Krievijas pilsoņu interese par nekustamo īpašumu tirgu Latvijā, kas skaidrojams ar vairākiem faktoriem, vēsta britu laikraksts "Financial Times".

FT norāda, ka turīgo Krievijas iedzīvotāju vidū Latvija vērtēta kā ērta ārkārtas lidosta gadījumam, ja situācija Krievijā pasliktinātos.

"Jūrmala piesaistījusi Vladimira Putina Krievijas sabiedrības krējumu: oligarhus, politiķus, izklaides darbiniekus un bandītus", kas piejūras kūrortam atnesis "Latvijas Rubļovkas" apzīmējumu, raksta avīze.

FT aptaujātās Krievijas nekustamo īpašumu aģentūras, kas nodarbojas ar mājokļu tirgošanu Latvijā, atzina, ka pieprasījums nokrities par 90%.

"Luksusa tirgus Latvijā jau ir nokrities par 20-30%. Krievijas klientu skaits ievērojami samazinājies. Īpašumu apskatīšana notiek, bet darījumu noslēgšana ir retums," sacīja Maskavas nekustamo īpašumu darījumu aģentūras "Evans" pārstāve Jeļena Mariničeva.

Banner 280x280 Banner 280x280

Tikmēr Rīgas nekustamo īpašumu aģentūras "Mercury Group" vadītāja Irina Alazova skaidroja, ka ES sankciju sarakstā iekļautie Krievijas pilsoņi nesteidzas atbrīvoties no saviem īpašumiem, bet izvēlas tos izīrēt.

"Jūrmala jau izjūt situācijas pasliktināšanos, bet visi gaida vasaru. Šis ir neskaidrību laiks, un neviens nezina, kas notiks," sacīja Alazova.

Krievijas pilsoņu aktivitātes Latvijas nekustamo īpašumu tirgū mazinājusi arī ģeopolitiskā situācija reģionā un Krievijas rubļa vērtības krišanās.

Krievijas rublis aizvadītā gada laikā zaudējis pusi savas vērtības pret eiro, līdz ar to pirkumi ārvalstīs Krievijas pilsoņiem ir krietni sadārdzinājušies.

Kā vēl viens faktors minēts Latvijas lēmums pagājušā gadā palielināt minimālo investīciju apjomu, kas nepieciešams uzturēšanās atļaujas iegūšanai.

Pirms likumu labojumu stāšanās spēkā ievērojami pieaudzis darījumu skaits, bet pēc tam strauji sarucis.

Nekustamā īpašuma konsultāciju aģentūra "Newsec" 2014.gada augustā reģistrējusi 350 Rīgā noslēgtus darījumus ar pircējiem no Krievijas un NVS, bet septembrī - vien trīs darījumus.

"Tas ir tieši saistīts ar uzturēšanās atļaujām, nevis Krievijas-Ukrainas karu," skaidroja "Newsec" Baltijas tirgus speciāliste Neringa Rastenīte.

LETA

Foto: Lita Krone/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai