abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25223
Nozares raksti1280
Ekspertu atbildes3041
Grobiņas novadā top jauna mašīnbūves rūpnīca : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Grobiņas novadā top jauna mašīnbūves rūpnīca

Grobiņas novadā top jauna mašīnbūves rūpnīca
Reaģējot uz tirgus aktivizēšanos, UPB holdings būvē jaunu mašīnbūves un precīzās metālapstrādes rūpnīcu. Tā top netālu no Liepājas – Grobiņas novadā, kur jau vairākus gadus darbojas viens no UPB holdinga uzņēmumiem – metāla būvkonstrukciju ražotājs RK Metāls, raksta laikraksts "Dienas Bizness".

Rūpnīcas plānotais būvapjoms ir ap 4000 m2, ražotnes pirmās kārtas izmaksas tiek lēstas ap 1,6 – 1,8 miljoniem latu, kas ir UPB pašu ieguldījums.

Jaunā rūpnīca paplašinās šo holdinga segmentu ar precīzās metālapstrādes produkciju, laikrakstu "Dienas Bizness" informē a/s UPB valdes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns. Turklāt ražotņu atrašanās blakus ļauj optimizēt loģistikas un administrācijas izmaksas, veidot kopīgu noliktavu sistēmu. Būvatļaujas saņemšanai nokārtot formalitātes nav bijis nekādu problēmu, apgalvo U. Pīlēns.

Banner 280x280

Laikraksts "Dienas Bizness" raksta, ka ražošanu pirmajā kārtā plānots sākt šā gada vasarā. Iekārtas - etāla trīsdimensiju locīšanas preses, jaudīgi lāzergriešanas, frēzēšanas, virpošanas un citi nepieciešamie darbagaldi - jau pasūtīti dažādiem Eiropas ražotājiem. Ņemot vērā, ka jaunās rūpnīcas tehnoloģiskais līmenis būs augsts, jaunu darbavietu skaits tiek lēsts no 20 līdz 25 cilvēkiem, taču būs vajadzīgi labi kvalificēti speciālisti, tostarp vismaz pieci inženieri.

Foto: AP/ Scanpix
Publicēts: 22.01.2013
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai