abc.lv skaitļos

Lietotāji online46
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Hidroizolācijas sistēma "Hidroplast" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Hidroizolācijas sistēma "Hidroplast"

Hidroizolācijas sistēma "Hidroplast"


Pasaules būvmateriālu industrija, tostarp arī Latvijas būvmateriālu ražotāji, balstoties uz  jaunākajiem zinātniskās pētniecības rezultātiem un zinātniski pamatotiem atklājumiem, nepārtraukti pilnveido savu produkciju un tās ražošanas tehnoloģiju, produkcija tiek pakļauta starptautiskiem kvalitātes standartiem un profesionālu valstisku un privātu institūciju pārbaudēm. Runājot par Latvijas būvķīmijas ražotāju devumu, ir īpaši jāpiemin firmas "VINCENTS POLYLINE" jauno produktu ražošanas stratēģija, kas atbilst pasaules būvmateriālu tirgus jaunākajām tendencēm.
 

Svarīgs priekšnoteikums ir jaunizveidotā materiāla spēja iekļauties noteiktā, modernā būvdarbu izpildes sistēmā, kas nozīmē atbilstību mūsdienu būvdarbu tehnoloģiskajām prasībām (mehanizēta iestrāde, plašas savietojamības iespējas ar citiem būvmateriāliem, regulējami iestrādes procesa parametri u.c.).
     
Būvmateriālu ļoti plašā daudzveidība un sortiments stipri sarežģī arī būvmateriālu komplektāciju dažādiem komplicētiem un apjomīgiem būvobjektiem, arvien vairāk pieaug iespēja kļūdīties optimālu būvmateriālu izvēlē, komplektācijas darbos jāiesaista augsti kvalificēti speciālisti un eksperti, tāpēc visā pasaulē arvien straujāk tiek ieviesta sistēmveida pieeja.
 
Sistēmveida pieeja nozīmē speciālu būvmateriālu atlasi konkrētiem būvdarbu veidiem, ko veic būvmateriālu izgatavotājfirmas vai vairāku firmu apvienības. Komplektācijā tiek ieslēgti visi noteiktiem būvdarbiem nepieciešamie materiāli, kas tiek vispusīgi testēti, kas atbilst pieņemtajiem starptautiskajiem kvalitātes standartiem un dod garantiju ātrai, pareizai un ekonomiskai iestrādei. Šai sistēmai parasti tiek dots īpašs komercnosaukums un sertifikācijai tiek pakļauts kompleksais galaprodukts.
 
Katrai sistēmai tiek izstrādāta tehnoloģiski optimizēta instrukcija un organizēta praktiskā apmācība tās lietotājiem (ar sertifikāta izsniegšanu). Rezultātā līdz minimumam tiek samazinātas kļūdas būvdarbu izpildē, paaugstinās kvalitātes līmenis un paātrinās būvdarbu tempi. Šodien ļoti izplatītas un populāras ir siltināšanas darbu, hidroizolācijas un apdares darbu sistēmas, ko piedāvā spēcīgākās būvmateriālu izgatavotājfirmas.
 
Aplūkosim firmas "VINCENTS POLYLINE" vienu no jaunākajām izstrādnēm – sistēmu hidroizolācijas darbiem, kas ietver: 
- (1) universāla pielietojuma grunti "HIDROGRUNTS";  
- (2) vienkomponenta, ātri cietējošu polimērmateriālu bezšuvju šķidro membrānu "HIDROPLAST";  
- (3) hidroizolācijas lentu "HIDROTAPE" paredzēta visu iespējamo deformāciju (plaisu, nobīžu, rukuma) vietu papildus aizsardzībai pret nelieliem būvelementu pārvietojumiem un mehāniskai pastiprināšanai (grīdas un sienas savienojuma vietās, telpu iekšējos un ārējos stūros, temperatūras šuvēm, cauruļu pārejas vietās, ūdens noteces trapu, būvmateriālu salaidumu savienojumos u.c.) un hidroizolācijas šķidro membrānu ieklājumu gan plakanu, gan telpisku virsmu stiegrošanai.
    
Materiālu salikums sistēmā ir rūpīgi izvērtēts un piemeklēts – "HIDROGRUNTS" nodrošina hidroizolācijas sistēmas drošu sasaisti ar praktiski jebkura materiāla pamatni (kokmateriāla bāzes produktiem ir jānodrošina ventilēšanas iespējas no hidroizolācijai pretējās puses), "HIDROTAPE" rada hidroizolācijas nesošo karkasu un materiāla nepārtrauktību, bet "HIDROPLAST" savieno visu sistēmu vienā veselā, vienlaicīgi nodrošinot nepieciešamo ūdensnecaurlaidību, likvidējot salaiduma šuves un paaugstinot izturību uz ķīmisko koroziju. Jaunizveidotā hidroizolācijas sistēma ir viegli mehanizējama un pielietojama visur tur, kur ir ātri jāizveido droša mitruma un ūdensizturīga aizsargkārta komunikāciju un atsevišķu būvdetaļu virsmu izolācijai no mitruma, parasti jaunbūvēs, veicot ēku remonta, renovācijas un rekonstrukcijas darbus. 
   
Par cik gan "HIDROGRUNTS", gan "HIDROPLAST" ir polimērmateriāli, vienmēr ir jāatceras, ka, lietojot šādus būvmateriālus, galvenais nosacījums ir efektīvs polimerizācijas ķīmiskais process, ko iestrādes brīdī nosaka apkārtējās vides un pamatnes fizikālie parametri – vides temperatūra un mitrums, kas temperatūras gadījumā nebūtu vēlams mazāks par +5ºC un gaisa vides relatīvais mitrums nedrīkstētu pārsniegt 70 %. Ievērojot ražotājfirmas instrukcijas, jaunizveidotā hidroizolācijas sistēma garantēti būs droša un ilgizturīga.
 
Rakstu sagatavoja tehnisko zinātņu doktors Juris Biršs








"Vincents Polyline", SIA
Kalngale, Cīruļu 29, Carnikavas n., LV-2163
Tālrunis 67903272
Banner 280x280
E-pasts: polyline@polyline.vincents.lv

Publicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Ar jauniem noteikumiem veicinās teritoriju un būvju kopšanu galvaspilsētā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 16. aprīlī, atbalstīja jaunus noteikumus* par teritoriju kopšanu un būvju uzturēšanu galvaspilsētā, kas paredz nodrošināt sakoptu pilsētvidi, vienlaikus neuzliekot pārmērīgu slogu iedzīvotājiem atsevišķu teritoriju kopšanas nodrošināšanai. Noteikumi vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Izstāsti Latvijai