abc.lv skaitļos

Lietotāji online94
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Īpašnieks uzsāk nepabeigtā celtniecības objekta Čakstes gatvē nojaukšanu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Īpašnieks uzsāk nepabeigtā celtniecības objekta Čakstes gatvē nojaukšanu

Īpašnieks uzsāk nepabeigtā celtniecības objekta Čakstes gatvē nojaukšanu

Pēc Īpašuma departamenta ilgstošām pārrunām un diskusijām ar īpašnieku, kā rezultātā tika pieņems Rīgas domes lēmums par piespiedu demontāžu, beidzot šodien tiks uzsākta grausta - nepabeigtās celtniecības objekta Čakstes gatvē bez numura (blakus Valdeķu ielas 54.korpusam 10) nojaukšana.

Kā informēja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, SIA "A.F.P. of North America Inc. pastāvīgā sabiedrība Latvijā" piederošais īpašums trīs nepabeigtās celtniecības objekti, kas sākotnēji iecerēti kā aptiekas ēka un tirdzniecības ēkas. Tā kā līdz šim ar grausta īpašniekiem nekādi neizdevās vienoties par tā nojaukšanu, Īpašuma departaments sagatavoja un augusta beigās dome pieņēma lēmumu par piespiedu demontāžu. Tas paredzēja noteiktajos termiņos iesniegt Rīgas domes Īpašuma departamentam darbu izpildes kalendāro grafiku ar konkrēti norādītiem darbu posmu izpildes termiņiem, kā arī ne ilgāk kā divu mēnešu laikā no Rīgas domes lēmuma spēkā stāšanās dienas pabeigt demontāžas darbus. 7.oktobrī Īpašuma departaments saņēma SIA "A.F.P. of North America Inc patstāvīgā sabiedrība Latvijā" nepabeigtās celtniecības objekta Rīgā, Jāņa Čakstes gatvē b/n demontāžas projektu, to sasakņoja, kā arī iesniedza to saskaņošanai Rīgas pilsētas būvvaldē.

Pēc Rīgas domes graustu klasifikācijas norādītās nepabeigtās celtniecības būves iekļaujamas A kategorijā: "Grausti ar augstu sabiedriskās drošības apdraudējuma pakāpi (bīstami grausti), tajā skaitā nepabeigtās celtniecības objekti - saskaņā ar vizuālās apsekošanas rezultātiem ir bojātas būves noturībai būtiskas nesošās vai norobežojošās konstrukcijas, iespējama pilnīga vai daļēja būves konstrukciju pašsabrukšana, kuras rezultātā var tikt apdraudēti apkārtējie īpašumi, garāmgājēji vai transporta kustība".

Banner 280x280

Kā norādīja Īpašuma departamenta speciālisti pēc objekta apsekošanas, nepabeigtās būvniecības viena līdz divu stāvu būve ar pagrabu sastāv no diviem atsevišķiem iegareniem būvapjomiem, kuru būvniecība tika uzsākta pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados un pārtraukta bez konservācijas pasākumu veikšanas. Tā rezultātā vairāk nekā 20 gadu laikā atmosfēras ietekmē ir būtiski bojātas dzelzsbetona karkasa konstrukcijas un sākusies saliekamā dzelzsbetona karkasa tērauda ieliekamo detaļu korozija, atsevišķas būvkonstrukcijas erodējušas līdz pilnīgas izjukšanas stadijai. Nepabeigtās celtniecības būves atrodas pirmsavārijas tehniskajā stāvoklī, un to telpiskā noturība nav nodrošināta, kā arī tās nav nodrošinātas pret trešo personu iekļuvi to teritorijā, bet pašu būvju konstrukcijas apdraud dzīvību - neaizsegtas vaļējas kāpnes, atvērumi pagraba stāva pārsegumā u.c.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu, pamestā nepabeigtās celtniecības objekta nojaukšana jāuzsāk šodien, 14.oktobrī, tādēļ pirmdien, 17.oktobrī Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un departamenta speciālisti ieradīsies pārliecināties, vai nojaukšanas darbi ir uzsākti.

Informāciju sagatavoja Ilze Krūkle, Īpašuma departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Augšdaugavas novadā turpinās būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) starp Ilūksti un Sventi (0,06.–12,22. km). Ieviesti plaši satiksmes ierobežojumi ar vairākiem pagaidu luksoforiem, un posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Izstāsti Latvijai