abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Izstrādāti zemesgrāmatu e-pakalpojumi nekustamo īpašumu īpašniekiem un komersantiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Izstrādāti zemesgrāmatu e-pakalpojumi nekustamo īpašumu īpašniekiem un komersantiem

Izstrādāti zemesgrāmatu e-pakalpojumi nekustamo īpašumu īpašniekiem un komersantiem
Nekustamo īpašumu īpašniekiem, nozarē strādājošo un komersantu ērtībām izstrādāti vairāki zemesgrāmatu e-pakalpojumi.

Izmantojot vienu no tiem, ikviens zemesgrāmatā ierakstītā īpašuma īpašnieks, autorizējoties ar e-parakstu vai ID karti, tīmekļa vietnē zemesgramata.lv, var uzzināt par tām fiziskajām un juridiskajām personām, kas valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā pieprasījušas un saņēmušas informāciju par viņam piederošajiem īpašumiem.

Nekustamo īpašumu jomas analītiķi un citi interesenti pēc pieprasījuma turpmāk ērtāk un operatīvāk var iegūt sev nepieciešamu zemesgrāmatu informāciju par nekustamā īpašuma tirgu, kas sniegs ērtāku dažādu datu un statistikas apkopošanu un salīdzināšanu. Papildus iespējām līdz šim, kad minēto informāciju varēja iegūt sūtot pieprasījumu vēstules vai e-pasta veidā, turpmāk tas izdarāms arī tiešsaistē tīmekļa vietnē zemesgramata.lv. Ik gadu šo pakalpojumu izmanto ap 100 zemesgrāmatu klientu.

Savukārt valsts un pašvaldību iestādēm, kas savu funkciju izpildei izmanto valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā (VVDZ) iekļauto informāciju, izveidots pamats informācijas izplatīšanas servisam, kas dos iespēju tām ērtāk, operatīvāk un lētāk iegūt īpaši pielāgotu VVDZ informāciju.

Banner 280x280

Minētie e-pakalpojumi izstrādāti projekta "Tieslietu ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu arhīvu sagatavošana elektronisko pakalpojumu sniegšanai - 1.kārta" ietvaros. Projekta ietvaros paredzēts izveidot vienotu un efektīvu zemesgrāmatu elektronisko procesu. Mērķa sasniegšanai paredzēta pakāpeniska papīra formāta zemesgrāmatu dokumentu digitalizācija un nomaiņa uz elektroniskajiem dokumentiem. Projektu īsteno Tiesu administrācija, tā kopējais finansējums ir Ls 1,16 milj., ko pilnībā sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Informāciju sagatavoja Līva Rancāne, Tiesu administrācijas pārstāve
Foto: Stock.XCHNG
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai