abc.lv skaitļos

Lietotāji online88
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Jaunā Jelgavas tirgus izbūvei nojauks vairākas būves : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jaunā Jelgavas tirgus izbūvei nojauks vairākas būves

Jaunā Jelgavas tirgus izbūvei nojauks vairākas būves
Foto: pixabay.com

Perspektīvā Jelgavas tirgus izvietošanai Sporta ielā un Zemgales prospektā tiks nojauktas vairākas ēkas, lēmusi Jelgavas dome.

Lai zemesgabalus Sporta ielā un Zemgales prospektā Jelgavā varētu izmantot jaunizveidojamā pārtikas un nepārtikas preču tirgus attīstībai un saimnieciskās darbības veicināšanai, uz minētajiem zemesgabaliem esošās būves ir nepieciešams nojaukt.

Sporta ielā 2b paredzēts nojaukt noliktavu un tualeti, savukārt Zemgales prospektā 17c - garāžu.

Būvju nojaukšanu organizēs SIA "Jelgavas tirgus".

Banner 280x280

SIA "Jelgavas tirgus" ārkārtas dalībnieku sapulcē par kapitālsabiedrības jauno dalībnieku apstiprināta SIA "ERA2K TT", kuras kapitālu tirgus attīstībai Jelgavas dome lēma piesaistīt jau iepriekš, bet vēlāk savu lēmumu grozīja, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Egita Veinberga.

Otrs pretendents, kas bija gatavs iesaistīties jauna tirgus attīstībā Jelgavā, bija SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate".

Kā skaidroja Veinberga, darba grupa, kas tika izveidota pieteikumu izvērtēšanai, atzina, ka abu iesniedzēju pieteikumi atbilst "Jelgavas tirgus" pamatkapitāla palielināšanas noteikumu nosacījumiem un piedāvātās tirgus attīstības koncepcijas atbilst Jelgavas pilsētas attīstības plānošanas dokumentu prasībām.

Tomēr, izvērtējot pieteikumus, secināts, ka "ERA2K TT" piedāvātais teritorijas plānojuma funkcionālais sadalījums ir detalizēti izstrādāts, sniedz skaidru priekšstatu par teritorijas plānoto attīstību un nodrošinājumu ar transporta infrastruktūru. Piedāvājumā respektēta blakus esošā apbūve, tostarp paaugstināta riska objekti.

Savukārt "Igates" teritorijas plānojuma skicē norādīts teritorijas shematisks sadalījums, no kura nav iespējams gūt priekšstatu par teritorijas plānoto attīstību, norāda pašvaldībā.

Darba grupā analizēti arī tirgus turpmākajai attīstībai paredzētie papildu finansējuma avoti. "ERA2K TT" plāno tirgus attīstībai papildus piesaistīt privāto kapitālu, nepalielinot "Jelgavas tirgus" pamatkapitālu un neietekmējot Jelgavas pašvaldības procentuālo dalību uzņēmumā. Tāpat netiek plānots "Jelgavas tirgu" apgrūtināt ar aizņēmumiem. "Igate", lai piesaistītu līdzfinansējumu gan investīciju veikšanai, gan citu projektu realizācijai, kā papildu finansējuma ieguves avotu min Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Izvērtējot pretendentu pieteikumus un ņemot vērā, ka struktūrfondu līdzekļi šajā plānošanas periodā līdz 2020.gadam nav pieejami vairākām tautsaimniecības nozarēm, tostarp vairumtirdzniecībai un mazumtirdzniecībai, darba grupa par veiksmīgāku risinājumu atzina privātā kapitāla piesaisti, informēja Veinberga. Tāpēc "Jelgavas tirgus" ārkārtas dalībnieku sapulcē par uzņēmuma jauno dalībnieku apstiprināts "ERA2K TT".

LETA

2016.gada 1.novembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai