abc.lv skaitļos

Lietotāji online62
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Jēkabpilī pabeigta aizsargdambju rekonstrukcija un labiekārtošana : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jēkabpilī pabeigta aizsargdambju rekonstrukcija un labiekārtošana

Jēkabpilī pabeigta aizsargdambju rekonstrukcija un labiekārtošana
Banner 280x280

Jēkabpilī noslēdzies Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētais aizsargdambju rekonstrukcijas projekts, kā rezultātā pilsētai samazināts applūšanas risks Daugavas palu laikā, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa.

Īstenojot projektu "Jēkabpils aizsargdambju rekonstrukcija", ir rekonstruēts un labiekārtots, ierīkojot atpūtas vietas un apgaismojumu, kreisā krasta aizsargdambis 3,8 kilometru garumā, labā krasta aizsargdambis 1,1 kilometra garumā un labā krasta betona aizsargdambis 150 metru garumā.

Projekta gaitā arī veikti ar vertikālās aizsargsienas stiprināšanu saistītie darbi Daugavas labajā krastā pie Krasta ielas starp Kuģu un Celtuves ielu. Papildus tam veikti arī aizsargdambja labiekārtošanas darbi un apgaismojuma ierīkošana. Darbus veicis ģenerāluzņēmējs SIA "Jēkabpils PMK".

Pilsētas aizsardzība no plūdiem pastiprināta, nostiprinot Daugavas kreisā un labā krasta aizsargdambjus ar papildu izbūvēm - betona plākšņu stiprinājumu, betona aizsargsienu pa dambja augšējo kranti, izbūvējot to 600-800 cm augstumā.
Saistībā ar Zaļās ielas rekonstrukciju līdz 31.augustam Jēkabpilī pagarināti termiņi aizsargdambju rekonstrukcijas projektam.

Šī ir jau otrā reize, kad nācies pagarināt aizsargdambju rekonstrukcijas projekta termiņus. Pirmo reizi tas noticis maija beigās, kad darbi iekavējušies saistībā ar augstajiem palu ūdeņiem.

Projekta "Jēkabpils aizsargdambju rekonstrukcija" kopējās izmaksas ir 1 558 966 lati, tai skaitā ERAF finansējums - 1 323 033 lati (85%) un pašvaldības līdzfinansējums - 235 933 lati (15%).

Daugavpils, 31.aug., LETA.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai