abc.lv skaitļos

Lietotāji online108
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1281
Ekspertu atbildes3041
Jēkabpilī plāno nomainīt trīs kilometrus siltumtrašu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jēkabpilī plāno nomainīt trīs kilometrus siltumtrašu

Jēkabpilī plāno nomainīt trīs kilometrus siltumtrašu
Īstenojot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansētu projektu, Jēkabpilī šogad plānots nomainīt siltumtrases aptuveni trīs kilometru garumā, ieguldot siltumapgādes infrastruktūras attīstībā ap pusmiljonu latu, aģentūru LETA informēja SIA "Jēkabpils siltums" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko.

Ja siltumenerģijas ražošanas avoti Jēkabpilī patlaban ir sakārtoti un katlumājas strādā stabili, tad siltumtrases joprojām ir kritiskā stāvoklī. Jēkabpilī siltumtrašu kopējais garums ir aptuveni 26 kilometri. Patlaban ir nomainīti vien astoņi kilometri jeb aptuveni viena trešā daļa veco siltumtrašu, tādēļ siltuma zudumi trasēs joprojām ir lieli un siltumtarifi nav visai pievilcīgi. Lai nomainītu Jēkabpilī visas siltumtrases, ir nepieciešami vēl vismaz četri miljoni latu, pastāstīja Karpenko.

Vakar Jēkabpilī notika Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas padomes sēde, kuras dalībnieki iepazinās ar siltumapgādes situāciju Jēkabpilī, diskutēja par Ekonomikas ministrijas sagatavoto "Enerģijas stratēģija 2030", grozījumiem Civilprocesa likumā par komunālo maksājumu parādu atgūšanu, grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, siltumtarifiem Latvijā un citām aktualitātēm.

Banner 280x280

Lielu interesi pasākuma dalībniekos izraisīja arī Jēkabpilī pagājušajā gadā atklātā SIA "Ošukalns" koģenerācijas termoelektrocentrāle, kuras darbināšanai tiek izmantota biomasa. Šī ir Latvijā pirmā stacija, kas strādā pēc sintētiskās eļļas noslēgtā iztvaikošanas cikla principa, nodrošinot videi draudzīgu enerģijas ražošanas procesu.

Latvijas Siltumuzņēmumu asociācija ir sabiedriska profesionāla organizācija, kas apvieno centralizētās siltumapgādes uzņēmumus, siltumiekārtu ražotājus, konsultantu un montāžas firmas, siltumiekārtu un aprīkojuma piegādātājfirmas, kā arī atsevišķus individuālos biedrus. Asociācija ir dibināta 1993.gadā un patlaban apvieno 63 biedrus. Tās mērķis ir, pārstāvot biedru intereses, attīstīt centralizēto siltumapgādi un koģenerāciju, ieviest progresīvāko pieredzi, modernu energoefektīvu tehniku, maksimāli izmantot vietējo kurināmo, attīstīt vietējās siltumtehnikas ražošanu, piedalīties siltumapgādes attīstības plānu, likumdošanas un normatīvo aktu izstrādāšanā. 

Daugavpils, 10.febr., LETA. 
Foto: Pilseta24.lv

2012.gada 10.februārī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai