abc.lv skaitļos

Lietotāji online27
Aktīvie uzņēmumi26185
Nozares raksti1359
Ekspertu atbildes3041
Jelgavā nojauks redzamākās bijušā Pārlielupes cietuma ēkas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jelgavā nojauks redzamākās bijušā Pārlielupes cietuma ēkas

Jelgavā nojauks redzamākās bijušā Pārlielupes cietuma ēkas
Šodien Jelgavas pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma atļaut SIA "RTS Infra construction" bez atlīdzības nojaukt piecas Pārlielupes cietuma ēkas, aģentūra LETA uzzināja domes sēdē.

7.novembrī Jelgavas pilsētas pašvaldība saņēma SIA "RTS Infra construction" iesniegumu ar lūgumu atļaut nojaukt piecas ēkas Garozas ielā 31. Jelgavas pilsētas domes deputāti šo lūgumu atbalstīja un atļāva SIA "RTS Infra construkcion" bez atlīdzības nojaukt piecas ēkas - kompresoru apakšstaciju, ražošanas korpusu un trīs speckontingenta kopmītnes ēkas.

Kā liecina teritorijas plānojums, tiks nojauktas kopmītnes ar ieslodzīto kamerām, kas izvietotas gar Garozas ielu un bija redzamākās bijušā cietuma ēkas. Tās ir piecas no divpadsmit atlikušajām ēkām, un pēc šo ēku nojaukšanas atliks vēl septiņas dažādas bijušā cietuma būves, liecina teritorijas plānojums.

Starp SIA "RTS Infra construction" un Valsts vides dienestu noslēgts līgums par Jelgavas šķidro bīstamo atkritumu izgāztuves "Kosmoss" sanācijas darbu veikšanu projekta "Vēsturiski piesārņotās vietas "Jelgavas šķidro bīstamo atkritumu izgāztuve "Kosmoss" projektēšana un sanācijas darbi" ietvaros, saskaņā ar kuru SIA "RTS Infra construction" jāveic bīstamo atkritumu izgāztuves "Kosmoss" baseinu stabilizēšana ar būvgružiem pirms to pārklāšanas. Šim nolūkam uzņēmums lūdzis atļauju ēku nojaukšanai.

Kā domes sēdē skaidroja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), uzņēmums nojaukšanu plāno vistuvākajā laikā, tāpēc šis lēmums tika iekļauts ārkārtas sēdē. Būvgruži nepieciešami ķīmisko atkritumu bedru aizbēršanai, un bīstamo atkritumu izgāztuves "Kosmoss" baseinu stabilizēšana SIA "RTS Infra construction" ir jāpabeidz līdz nākamā gada pavasarim.

Banner 280x280 Banner 280x280

Kā ziņots, šovasar jau nojauca septiņas Pārlielupes cietuma ēkas Garozas ielā, ko veica SIA "RTS Infra construction", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Arī iepriekš demontēto materiālu uzņēmums izmantoja bīstamo atkritumu izgāztuves "Kosmoss" baseinu stabilizēšanai, īstenojot LR Valsts vides dienesta projektu "Vēsturiski piesārņotās vietas "Jelgavas šķidro bīstamo atkritumu izgāztuve "Kosmoss" projektēšana un sanācijas darbi".

26.maijā Jelgavas pilsētas dome nolēma atļaut uzņēmumam SIA "RTS Infra construction" nojaukt septiņas bijušā Pārlielupes cietuma būves - garāžu, estakādi automašīnu mazgāšanai, nojumi, administratīvo ēku, tehnisko materiālu noliktavu, noliktavu un suņu novietni, kas ir tikai daļa no cietuma teritorijā esošajām ēkām, aģentūra LETA uzzināja domes sēdē.

Kā liecina teritorijas plāns, vēl palika divpadsmit ēku, tostarp arī ieslodzīto mītnes.

Pēc pašvaldības dokumentiem, Pārlielupes cietuma ēkas un zemi Garozas ielā 31 Jelgavas pilsētas pašvaldība pārņēma no valsts savā īpašumā 2010.gada 30.augustā. Ēku tehniskais stāvoklis pārņemšanas brīdī bija neapmierinošs. 

Jelgava, 10.nov., LETA. 
Foto: Pilseta24.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai