abc.lv skaitļos

Lietotāji online103
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Jelgavas "Depo" investoru Pārlielupes projektā sākotnēji izmantotas neatbilstošas skrūves : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jelgavas "Depo" investoru Pārlielupes projektā sākotnēji izmantotas neatbilstošas skrūves

Jelgavas "Depo" investoru Pārlielupes projektā sākotnēji izmantotas neatbilstošas skrūves
Tirdzniecības centra "RAF" būvniecībā atsevišķos posmos sākotnēji izmantotas neatbilstošas skrūves, informē pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv. Rīcībā nonākušo informāciju apstiprina Jelgavas pašvaldības Būvvaldē.

Jau ziņots, ka "RAF" attīstītājs – SIA "EfTEN Capital" pilsētas centrā, netālu no Lielupes un Jelgavas pils, līdz 2016.gada vidum plāno izbūvēt veikalu "Depo".

Jāatgādina, ka Jelgavas pilsētas pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvalde teritorijai Cukura ielā 2B, Cukura 2, Cukura 2A, Cukura 4 un Krasta ielā 1 organizēja lokālplānojuma izstrādāšanu, lokālplānojumam notika publiskā apspriešana. Saskaņā ar lokālplānojumu minēti zemes gabali izvietoti publiskās apbūves teritorijā. Teritorijai Cukura un Veco Strēlnieku ielas krustojumā galvenais izmantošanas veids - tirdzniecības un pakalpojuma objektu apbūve. Lokālplānojumu apstiprināja Jelgavas domes 2014. gada jūlija sēdē.

"Būvvalde 2014.gada 30.septembrī izsniedza Plānošanas un arhitektūras uzdevumu tirdzniecības centra projektēšanai. Pasūtītājs - SIA "Zemgales Tehnoloģijas parks". Taču līdz šim Būvvaldē nav iesniegti nekādi dokumenti, kas norādītu, ka plānota konkrēti "Depo" veikala būvniecību," norāda pašvaldībā.

Būvvalde ziņo, ka Pārlielupes tirdzniecības centra būvniecības procesā Būvvalde kontaktējās tikai ar būvfirmu SIA "Newcom Construkction", nevis ar "EfTEN Capital", kas ir teritorijas attīstītājs. "Firmas.lv" informācija liecina, ka abus uzņēmumus vieno valdes loceklis Viktors Savins, kas "Newcom Construkction" valdē gan vairs nav.

Būvuzraudzību objektā nodrošināja SIA "Jurēvičs un partneri", autoruzraudzība – SIA "ARH Stadija".

"2014.gada jūlijā tika konstatēs, ka objektā tērauda nesošo konstrukciju atsevišķos mezglos izmantotas bultskrūves ar stiprības klasi 8.8 un ražotāja identifikāciju "CW", kuras neatbilst iebūvēšanas mērķim – izmantošanai nesošajās konstrukcijās. Tika uzdots nodrošināt visu neatbilstošas stiprības klases bultskrūvju un uzgriežņu nomaiņu. Pārbaudot iesniegto bultskrūvju nomaiņas aktu un apsekojot objektu, konstatēts, ka uzdotie būvinspektora norādījumi izpildīti. Redzami konstrukciju defekti objektā netika konstatēti," Būvvalde apstiprina, ka "RAF" centra būvniecības laikā sākotnēji izmantotas neatbilstošas skrūves.

Pašvaldība informē arī, ka pērnā gada 17.decembrī saņemts investora iesniegtais objekta tehniskās apsekošanas atzinums, kurā netika konstatēta objekta konstrukcijas nepietiekama nestspēja. Tehnisko apsekošanu veica AS "Inspecta Latvia".

"EfTEN Capital" komentāru par būvniecības iecerēm un tirdzniecības centra "RAF" būvniecību Jelgava24.lv pašlaik iegūt vēl nav izdevies, lai arī uzņēmuma pārstāvji solīja komentāru sniegt.

Foto: Jelgava24.lv

Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Svarīgā pētījumā vērtēs Latvijas būvniecības nozares digitalizācijas attīstību

Svarīgā pētījumā vērtēs Latvijas būvniecības nozares digitalizācijas attīstību

Turpinot iepriekš uzsākto izpēti par Latvijas būvniecības nozares digitalizācijas līmeni un Būves informācijas modelēšanas (BIM) risinājumu attīstību, SIA “BIM Solutions” sadarbībā ar Ekonomikas ministriju (EM), Latvijas nacionālo standartizācijas institūciju SIA “Latvijas standarts” un VAS “Valsts nekustamie īpašumi” uzsāk vērienīgu Latvijas būvniecības tirgus aptauju “BIM skaitīšana 2024”.

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.