abc.lv skaitļos

Lietotāji online88
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Jo vairāk stikla, jo veselīgāka vide un lielāka energoefektivitāte : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jo vairāk stikla, jo veselīgāka vide un lielāka energoefektivitāte

Jo vairāk stikla, jo veselīgāka vide un lielāka energoefektivitāte

Enerģijas un termālās simulācijas dažādās klimata zonās parādījušas, ka ārējās teritorijas paplašināšana ar augstas kvalitātes stiklojumu palīdz samazināt kopējo ēkas enerģijas patēriņu. Visā Eiropai tieši ar inovatīvo tehnoloģiju stiklojuma risinājumiem ir panākta izcila energoefektivitāte.

Mūsu labklājību ietekmē tas, kur un kādos apstākļos dzīvojam un strādājam, jo mūsdienās cilvēki apmēram 80% no savas dzīves pavada ēkās. Neseni pētījumi ASV parādījuši, ka darbinieki, kuri visu dienu pavada telpās, kurās nav dienasgaisma, ir mazāk spējīgi un vairāk sūdzas par dažādām veselības problēmām, piemēram, miega traucējumiem.

Savukārt kādā citā pētījumā noskaidrots, ka saules gaismas trūkums izraisa sirds slimības, depresiju un stresu. Vadoties pēc zinātniekiem, liela laika pavadīšana bez saules gaismas traucē cilvēka bioloģiskajam pulkstenim, kas noved pie nelabvēlīgas vispārējās ietekmes uz organismu. Turklāt pētījumi par dienasgaismas ietekmi slimnīcās un skolās atklāja, ka gaismas faktoram ir tieša ietekme uz studentu mācīšanās rezultātiem un pacientu atveseļošanos.

Dažas Eiropas valstis jau ir ieviesušas dienasgaismas faktora un minimālā stiklojuma prasības savās nacionālajās būvniecības regulācijās. Piemēram, Francijā ir prasība, ka jaunajās dzīvojamajās ēkās ir jābūt vismaz 16% stiklojuma. Taču pētījumi liecina, ka optimālam stiklojuma pārklājuma lielumam dzīvojamajās ēkās vajadzētu būt no 20 – 30%, atkarībā no vietējā klimata. Balstoties uz zinātnieku viedokļiem ziemeļu valstīs, kur ir mazāk saulainu dienu, stiklojuma daļai jābūt būt vēl lielākai.

Banner 280x280

Inovācijas stikla industrijā šobrīd fundamentāli ir izmainījušas stikla struktūras konstrukcijās. Modernais arhitektūras stikls ir kļuvis pat energoefektīvāks nekā necaurspīdīgs audums, jo tas ļauj ēkai gūt lielāku labumu no saules enerģijas, tam ir laba termālā veiktspēja un tas palīdz radīt veselīgāku vidi.

"Modernais arhitektūras stikls var atstarot vai ielaist telpā nepieciešamo saules enerģijas daudzumu, paralēli nodrošinot maksimālo dienas gaismas caurlaidību. Izmantojot vairākus dažādas kvalitātes stiklus ir iespējams izveidot stikla ēkas fasādi, kas atbilst energoefektivitātes A klases prasībām un palīdz samazināt vasarā ventilācijas un ziemā apkures izmaksas," teic "Guardian Glass" mārketinga vadītājs Baltijas valstīs Vaidas Patķevičus (Vaidas Petkevicius).


Publicitātes foto
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Augšdaugavas novadā turpinās būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) starp Ilūksti un Sventi (0,06.–12,22. km). Ieviesti plaši satiksmes ierobežojumi ar vairākiem pagaidu luksoforiem, un posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Celtniecības un remonta darbi":