abc.lv skaitļos

Lietotāji online168
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Jūrmalā nepiešķirs NĪN atvieglojumus par īpašumiem, kuros būs pārkāpti būvniecības noteikumi : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jūrmalā nepiešķirs NĪN atvieglojumus par īpašumiem, kuros būs pārkāpti būvniecības noteikumi

Jūrmalā nepiešķirs NĪN atvieglojumus par īpašumiem, kuros būs pārkāpti būvniecības noteikumi
Foto: Pixabay.com

Jūrmalā nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus nepiešķirs par īpašumu, kurā konstatēti būvniecības noteikumu pārkāpumi, teikts paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jūrmalas pilsētas dome apstiprinājusi grozījumus saistošajos noteikumos par NĪN atvieglojumu piešķiršanas kārtību. Grozījumi paredz, ka NĪN atvieglojumus nepiešķir par nekustamo īpašumu, kurā konstatēti būvniecības noteikumu pārkāpumi, no nākamā mēneša pēc tam, kad nodokļa maksātājs ar Jūrmalas pilsētas domes Administratīvās komisijas lēmumu par šiem pārkāpumiem ir administratīvi sodīts ar naudas sodu.
 
Atvieglojumi netiks piemēroti līdz brīdim, kad nodokļa maksātājs, saskaņā ar normatīvajiem aktiem tiks atzīts par nesodītu par noteikto
pārkāpumu.
Banner 280x280 Banner 280x280
 
Minētais punkts neattiecas īpašumu, kurā būvinspektors ir konstatējis patvaļīgas būvniecības faktu, un par kuru ir izdots administratīvais akts par būvniecības radīto seku novēršanu. Šiem īpašumiem netiek piešķirti NĪN atvieglojumi līdz nākamajam mēnesim pēc tam, kad minētais administratīvais akts ir izpildīts.
 
Tāpat noteikumu grozījumi netiek attiecināti uz būvēm, kuras tiek izmantotas pirms to nodošanas ekspluatācijā. Šiem īpašumiem netiek piešķirti NĪN atvieglojumi līdz nākamajam mēnesim, kad administratīvajā aktā ir konstatēts, ka būve ir nodota ekspluatācijā.
 
Noteikumu par NĪN atvieglojumu piešķiršanas kārtību grozījumos noteikts, ka nodokļa maksātāja tiesības uz atvieglojumiem izbeidzas ar nākamo mēnesi pēc tam, kad Jūrmalas domes Administratīvās komisija pieņem lēmumu, ar kuru nodokļa maksātājam uzlikt naudas sodu par būvniecības noteikumu pārkāpumiem, uz laika periodu līdz nodokļa maksātājs, saskaņā ar normatīvajiem aktiem atzīstams par nesodītu.
 
Minētie nosacījumi neattiecas uz gadījumiem, kad būvinspektors nekustamajā īpašumā ir konstatējis patvaļīgas būvniecības faktu un ir izdots administratīvais akts par būvniecības radīto seku novēršanu. Kā arī gadījumos, kad ēka ir patvaļīgi ekspluatēta un akts par to ir kļuvis neapstrīdams - šajos gadījumos NĪN atvieglojumi piešķirami ar nākamo mēnesi no brīža, kad izdots administratīvais akts, ar kuru konstatēts, ka būve ir nodota ekspluatācijā.
 
LETA
 
2016.gada 27.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai