Kā izgatavot šokolādes sveci?
Ja tu esi nelabojams saldummīlis, kurš ik dienas notiesā tāfelīti augstākā labuma šokolādes, parūpējies, lai tā vienmēr būtu tev līdzās. Tā kā pārlieku bieža saldumu ēšana var negatīvi ietekmēt veselību, iegādāto kārumu pārvērt vilinoši smaržīgā šokolādes svecē.
Tev būs nepieciešams:
- sveču pārpalikumi un šokolāde;
- kokvilnas dakts un dakts pamatne;
- sveces forma;
- divi atšķirīga izmēra katli.
Lielākajā katlā ielej ūdeni un uzliec to uz nelielas uguns. Kamēr silst ūdens, salauzītos sveču gabaliņus saliec mazākajā katliņā vai metāla krūzītē, kas netiek izmantota ēdiena gatavošanai. Ja vēlies, vari pievienot pārtikas krāsvielu.
Sveču gabaliņiem pievieno vienu divas ēdamkarotes izkausētas šokolādes vai vairākus šokolādes gabaliņus. Derēs gan piena, gan melnā šokolāde. Pēc tam katliņu ar svecēm un šokolādi ievieto lielākajā katlā.
Kamēr sveču gabaliņi un šokolāde kūst, sagatavo sveces formu. Ievieto izvēlētajā formā dakts pamatni un tai pievienotu kokvilnas dakti. Formai pārliec pāri koka irbulīti un pie tā piestiprini dakti. Ja izmantosi silikona formu, sveci no tās būs vieglāk izņemt.
Kad vasks un šokolāde izkusuši, samaisi tos ar koka irbulīti, lai izveidotos vienmērīga masa. To ielej sveces formā un atstāj atdziest. Ja izmanto pārtikas krāsvielu un vēlies panākt interesantu izskatu, izlaid maisīšanu. Svarīgi neaiztikt sveci, kamēr tā nav pilnībā sacietējusi. Kad vasks ir sastindzis, ieliec sveci saldētavā, lai arī šokolāde var atdzist.
Kad vēlies izmantot sveci, izņem to no saldētavas, aizdedz dakti un izbaudi pasakainu šokolādes aromātu. Pēc nopūšanas atkal ieliec to atpakaļ saldētavā.
Foto: www.wikihow.com