abc.lv skaitļos

Lietotāji online123
Aktīvie uzņēmumi25218
Nozares raksti1282
Ekspertu atbildes3041
Kā pareizi sistematizēt un uzglabāt mantas skapī? : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kā pareizi sistematizēt un uzglabāt mantas skapī?

Kā pareizi sistematizēt un uzglabāt mantas skapī?
Skapis paredzēts dažādu mantu uzglabāšanai, taču ne vienmēr zinām, kā tas pareizāk darāms. Piekraut to ar daudz un dažādām lietām nav labākais risinājums. Tādēļ nepieciešams radīt uzglabāšanas sistēmu, kas ieviesīs kārtību un nodrošinās vairāk brīvas vietas.

Pirmkārt, nepieciešams atbrīvot skapi un sašķirot drēbes piecās grupās:

* Tās, kuras ģērb regulāri
* Tās, kuras nepieciešams papildināt ar kādu citu apģērba elementu, lai izveidotu komplektu
* Tās, kuras nepieciešams remontēt
* Tās, kuras plānots atdot kādam citam, piemēram, radiem vai draugiem
* Tās, kuras ir pārāk sliktā stāvoklī un ir jāmet ārā


Drēbes, kuras velc regulāri nepieciešams salikt atpakaļ skapī. Tas būtu jādara šādi:

Šalles un lakatus apsien ap pakaramo, tādā veidā tu panāksi, ka tie neburzīsies un būs viegli atrodami.









Lai nezustu jostas, tās arī var piestiprināt pie pakaramā.










Lai ietaupītu skapī vietu, saspraud divus pakaramos kopā, piemēram, ar matu gumiju. Atkarībā no sezonas, dažas mantas vari nolikt nostāk vai vispār izņemt no skapja. Neaizmirsti, ka, beidzoties katrai sezonai, nepieciešams tīrīt virsjakas, mēteļus, kažokus utt. Neskatoties uz to, ka nav acīmredzamu traipu, putekļi iesūcas materiāla porās.




Ideālās kārtības pamatprincips – katrai mantai sava vieta. Piemēram, kleitas vienmēr var atrasties skapja labajā pusē, bikses kreisajā. Kad darīsi to visu automātiski, pamanīsi, cik daudz laikā ietaupa šī sistēma.







Lai skapī patīkami smaržotu, uz pakaramā vai kāda cita priekšmeta uzpilini nedaudz ēteriskās eļļas. Piemēram, lavanda negatīvi iedarbojas uz kukaiņiem un rada patīkamu aromātu skapī.








Ja vēlies skapja kopskatu padarīt skaistāku un kārtīgāku, vari izmantot vienādus pakaramos. Tie vizuāli apvienos pat dažāda stila drēbes.









Trikotāžas drēbes vari likt kaudzītēs, taču šis variants nav praktisks, ja drēbes glabājas kumodes vai skapīša atvilktnē - atverot to, redzamības zonā ir tikai augšējās mantas. Līdz ar to pamēģini drēbes pagriezt otrādāk, lai tās glabājas vertikālā stāvoklī.







Ievērojot vismaz dažus no šiem padomiem, pamanīsi, ka drēbes ir daudz vieglāk atrast, tās nav saburzītas, un istabā valda kārtība.

Banner 280x280 Banner 280x280

Informācijas avots: www.diy.ru/

Foto: Emily May/flickr.com; www.diy.ru/
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.