Kā uztaisīt ledus bļodu?
Auksto ēdienu pasniegšanai vai galda dekorēšanai noderēs ledus bļoda. Šāds trauks noteikti izpelnīsies ieinteresētus skatienus un atzinīgus vārdus no viesiem.
Tev būs nepieciešams:
- divas atšķirīga izmēra metāla bļodas;
- citrusaugļu šķēlītes;
- ūdens un ledus;
- līmlente.
Mazāko bļodu ieliec lielākajai pa vidu un ūdenī starp abām bļodām saliec citrusaugļu šķēlītes. Izvieto tās vienmērīgi ik pēc noteikta intervāla. Pielūko, lai mazākā bļoda stāvētu tieši centrā.
Bļodu nostiprināšanai izmanto līmlenti. To perpendikulāri četrās vietās pielīmē mazākās bļodas iekšpusē un lielākās ārpusē. Pirms līmlentes izmantošanas vēlreiz pārliecinies, ka mazākā bļoda atrodas centrā. Ja tā būs izkustējusies un novirzījusies no centra, ledus bļoda sanāks ar nevienmērīgi biezām malām.
Pēc tam mazāko bļodu līdz pusei piepildi ar ledu.
Bļodas uz nakti ievieto saldētavā. Pāris reizes sasalšanas procesa laikā izņem bļodas no saldētavas un pārliecinies, ka citrusaugļu šķēlītes izvietotas pareizi. Ja tās izkustējušās, ar koka nūjiņu iebīdi tās pareizajās vietās un bļodas novieto atpakaļ saldētavā.
Nākamajā dienā izņem bļodas no saldētavas. Noņem līmlenti un no mazākās bļodas izņem ledus gabaliņus. Pēc tam uz dažām minūtēm bļodas pārklāj ar dvieli, lai metāla bļodas varētu viegli atdalīt no ledus. Ja to nevar izdarīt, tad mazākajā bļodā ielej siltu ūdeni un tikai tad to uzmanīgi noņem.
Pēc tam noņem apakšējo metāla bļodu. Ja arī tā vēl aizvien ir piesalusi pie ledus, tad bļodu ievieto traukā ar siltu ūdeni un uzmanīgi izņem ledus bļodu.
Ja vēl nav pienācis īstais laiks, ietin bļodu folijā un atliec atpakaļ saldētavā līdz brīdim, kad tā jāliek uz galda.
Foto: www.wikihow.com