abc.lv skaitļos

Lietotāji online73
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Kopš pavasara pieaug pircēju interese par privātmājām : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Kopš pavasara pieaug pircēju interese par privātmājām

Kopš pavasara pieaug pircēju interese par privātmājām

Privātmāju sektorā ar katru šī gada otrā ceturkšņa mēnesi klientu aktivitāte pieaug. Klienti interesējas par mājām un jaunbūvēm cenu kategorijā līdz 150 000 eiro, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" mājokļu tirgus pārskatā.

Palielinājusies interese par mājām Mārupē, kur klienti meklē mājas jau gatavas dzīvošanai cenu kategorijā līdz 250 000 eiro, kā arī izskata nepabeigtu privātmāju piedāvājumus cenu kategorijā līdz 150 000 eiro.

Ikšķilē klientu interese pieaugusi par privātmājām cenu kategorijā ap 90 000 līdz 100 000 eiro. Ārpus pilsētas, novada teritorijā, - cenu kategorijā līdz 80 000 eiro.

Palielinājies arī to klientu skaits, kas interesējas par remontējamām mājām cenu kategorijā līdz 40 000 eiro - pārsvarā dārziņu rajonos un ārpus Pierīgas robežām. Daudzi klienti sākuši izrādīt interesi par vasarnīcām Pierīgā, ar domu tās pārbūvēt par ziemas mājām.

Banner 280x280

Izvēloties sev jaunu mājokli, pircējiem joprojām svarīga ir infrastruktūra - ceļš, sabiedriskais transports, skolas, bērnudārzi, veikali utt. Pircēji lielu interesi izrāda par izdevīgiem banku īpašumu piedāvājumiem, kuriem ir pieejami labāki kredīta nosacījumi.

Otrajā ceturksnī turpinās no Jaunā gada iesākusies palielinātā interese par zemes gabalu iegādi privātmāju būvniecībai, norāda "Ober-Haus". Augstākais pieprasījums ir zemes gabaliem ar iespējami visām komunikācijām - elektrību, gāzi un pievedceļiem. Pierīgā pietrūkst atbilstošu zemes gabalu piedāvājumu, jo netiek parcelētas jaunas zemes platības. Ir interese arī par zemes gabaliem bez komunikācijām, bet tikai tad, ja tie ir izteikti lēti.

Salaspils novadā interese ir par zemes gabaliem cenu kategorijā no 10 000 līdz 13 000 eiro, Ikšķiles novadā - ap 20 000 eiro. Savukārt Mārupes novadā interese ir par zemes gabaliem cenu kategorijā līdz 50 000 eiro, ar komunikācijām.

Rīga, 2.aug., NOZARE.LV.

Foto: STOCK.XCHNG.

2014.gada 4.augustā

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai