abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi26072
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
"Latio": Tuvākajā laikā prognozējama īres dzīvokļu piedāvājuma palielināšanās : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Latio": Tuvākajā laikā prognozējama īres dzīvokļu piedāvājuma palielināšanās

"Latio": Tuvākajā laikā prognozējama īres dzīvokļu piedāvājuma palielināšanās

Tuvākajā laikā prognozējama vēl vairāku īres namu atjaunošana un dzīvokļu piedāvājuma palielināšanās. Investori interesējas par namīpašumiem, kuru cena nepārsniedz miljonu eiro, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Augstais pieprasījums pēc dzīvokļu īres jau ir sekmējis jaunu īres namu izveidi, teikts pārskatā. Īres dzīvokļu piedāvājumu papildinājuši vairāki renovēti Rīgas centra nami, piemēram, ēka Krišjāņa Barona ielā 109.

Rīgas mājokļu īres tirgū maijā īrnieku aktivitāte būtiski nemainījās, norāda "Latio".

Rīgas centrā pieprasītākie ir dzīvokļi par īres maksu līdz 450 eiro mēnesī. Tāpat īrnieki izvēlas arī kvalitatīvus, labiekārtotus, mēbelētus dzīvokļus platībā līdz 80 kvadrātmetriem par īres maksu līdz 450-600 eiro mēnesī.

Maijā atkarībā no dzīvokļa platības vidējā īres maksa mēnesī par kvadrātmetru neremontētās mūra ēkās Vecrīgā bija pieci līdz seši eiro, klusajā centrā - pieci līdz septiņi eiro, tuvajā centrā - pieci līdz seši eiro, tālajā centrā - pieci eiro, daļēji renovētās mūra ēkās Vecrīgā - septiņi līdz astoņi eiro, klusajā centrā - septiņi līdz deviņi eiro, tuvajā centrā - septiņi līdz astoņi eiro, tālajā centrā - seši eiro, kapitāli rekonstruētās ēkās un jaunajos projektos Vecrīgā - 12 līdz 13 eiro, klusajā centrā - 10 līdz 12 eiro, tuvajā centrā - 10 līdz 11 eiro, tālajā centrā - seši līdz astoņi eiro.
Stabila interese ir par savrupmāju īri, norāda "Latio". Lielākais pieprasījums ir pēc mājām par īres maksu līdz 1000-1500 eiro mēnesī.

Rīgas mikrorajonos vidējā stāvoklī esošu sērijveida dzīvokļu vidējā īres maksa bez komunālajiem maksājumiem maijā ir nedaudz palielinājusies un bija 4,5 eiro par kvadrātmetru. Iepriekš vairākus mēnešus vidējā īres maksa nemainījās un bija 4,3 eiro par kvadrātmetru.

Tipveida dzīvokļu vidējā kapitalizācijas likme pārsniedz 8%. Tas nozīmē, ka no kapitāla atdeves viedokļa ir izdevīgi iegādāties dzīvokli un pēc tam to izīrēt, taču, veicot šādus darījumus, rūpīgi jāizsver ienesīguma stabilitāte un pieauguma iespējas nākotnē, skaidro "Latio".

Rīga, 15.jūn., NOZARE.LV.
Foto: jmhuttun/Flickr
 

Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai