abc.lv skaitļos

Lietotāji online138
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Līdz ar minimālās algas pieaugumu Rēzeknē par pusi centa augs namu apsaimniekošanas maksa : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Līdz ar minimālās algas pieaugumu Rēzeknē par pusi centa augs namu apsaimniekošanas maksa

Līdz ar minimālās algas pieaugumu Rēzeknē par pusi centa augs namu apsaimniekošanas maksa
Foto: Pilseta24.lv

No nākamā gada, pieaugot minimālajai algai, Rēzeknē par 0,005 eiro par kvadrātmetru, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), augs namu apsaimniekošanas maksa, aģentūru LETA informēja SIA "Rēzeknes namsaimnieks" valdes loceklis Vjačeslavs Spičs.

Viņš skaidroja, ka apsaimniekošanas maksa celta, lai nodrošinātu teritoriju sanitāro uzkopšanu - algas sētniekiem.
 
"Vidējā apsaimniekošanas maksa Rēzeknē ir 25 centi par kvadrātmetru, kas ir maz, salīdzinot ar citām pilsētām. Tā kā maksa tiek celta, jo valsts maina minimālās algas apmēru, to varam darīt, nesaskaņojot ar dzīvokļu īpašniekiem, kā tas noteikts pārvaldīšanas līgumos. Darām tā, kā uzskatām par vajadzīgu. Valsts nodokļu politikā nav stabilitātes, jo līdz ar informāciju par obligātajām sociālajām iemaksām uzņēmumi sāka atlaist darbiniekus, bet vēlāk lēmums valdībā netika pieņemts. Mēs sētniekus atlaist negrasāmies," pauda Spičs.
 
Banner 280x280
Vairākas mājas nav piekritušas maksas celšanai, tāpēc uzņēmuma pārstāvji tiksies ar iedzīvotājiem, lai jautājumu risinātu. "Mēs neliekam šķēršļus - iedzīvotāji var meklēt sētniekus, kas nodrošinās pakalpojumu par zemāku maksu. Bet mums ar apsaimniekošanas maksu jāsedz izdevumi," skaidroja apsaimniekošanas uzņēmuma vadītājs.
 
Tāpat māju iedzīvotāji var izvēlēties arī citu apsaimniekotāju, jo nekustamā īpašuma apsaimniekošanas tirgū ir asa konkurence, pauda Spičs. "Nez kāpēc izveidojusies situācija, ka apsaimniekošanas maksa ir viens no apspriestākajiem jautājumiem. Ja veikalā ceļ cenas, tik plaši to neapspriež. Bet dzīvokļu īpašniekiem ir jāsaprot, ka viņi ir atbildīgi par visu māju," skaidroja SIA "Rēzeknes namsaimnieks" valdes loceklis.
Uzņēmuma aprēķini liecina, ka līdz ar maksas celšanu rēķina summa par saņemtajiem pakalpojumiem vidēji pieaugs par 0,3 eiro mēnesī, ieskaitot PVN.
 
Jau ziņots, ka pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" pagājušo gadu noslēdzis ar 175 816 eiro peļņu, kas ir par 148 565 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, kad uzņēmums nopelnīja 27 251 eiro, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.
 
"Rēzeknes namsaimnieka" apgrozījums 2015.gadā bija 2 540 938 eiro, kas ir par 39 570 eiro vairāk nekā 2014.gadā, kad tas bija 2 501 368 eiro.
 
LETA
 
2016.gada 22.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai