abc.lv skaitļos

Lietotāji online106
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Liepājā būvēs vairākus loģistikas centrus un jaunu kokvilnas auduma ražotni : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Liepājā būvēs vairākus loģistikas centrus un jaunu kokvilnas auduma ražotni

Liepājā būvēs vairākus loģistikas centrus un jaunu kokvilnas auduma ražotni
Foto: Pilseta24.lv / flickr.com

Liepājā būvēs vairākus jaunus loģistikas centrus un kokvilnas šķiedras auduma ražotni, Rietumu Radio uzzināja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) vadības preses konferencē.

Liepājas SEZ valde nolēma slēgt trīs ilgtermiņa zemes nomas līgumu - ar AS "UPB" par Loģistikas centra būvniecību Dūņu ielā, ar SIA "iCotton" par jaunas ražotnes izveidi Pulvera ielā un ar "EURO DK" par noliktavas būvniecību Satiksmes ielā.

LSEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš atzina, ka LSEZ 2016.gada pēdējais ceturksnis ir bijis ļoti aktīvs. Uzņēmēji interesējās gan par esošo ražošanas un loģistikas uzņēmumu paplašināšanos, gan par jaunu izveidi.

Kopējā iznomātā platība - trīs hektāri. Tāpat slēgti nomas tiesību rezervācijas līgumi par kopējo platību 18 hektāri, kuros uzņēmējiem viena gada laikā ir jāizstrādā tehniskie projekti būvniecībai.

Banner 280x280

UPB holdings ir viens no vadošajiem industriālajiem koncerniem Latvijā, kas jau 25 gadus veiksmīgi darbojas gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos. UPB pamata darbības nozares ir būvkonstrukciju projektēšana, ražošana, būvuzņēmējdarbība, montāža, tirdzniecība un serviss.

UPB jau iepriekš skaidroja, ka pēdējos gados holdings ir strauji attīstījies, ievērojami palielinot ražošanas apjomus, kas ir radījis nepieciešamību pēc papildus platības. UPB Meldru ielas industriālajā teritorijā plāno būvēt loģistikas centru, kas nodrošinātu gan iekšējās loģistikas prasības, gan nākotnē arī ārējās.

LSEZ valde nolēma slēgt ar AS "UPB" nekustamā īpašuma Dūņu ielā 9 ilgtermiņa nomas līgumu uz 30 gadiem loģistikas kompleksa būvniecībai. Plānots, ka būvniecība jāpabeidz līdz 2019. gada 31. decembrim.

LSEZ pārvaldnieks Lapiņš, uzsvēra, ka bieži vien uzņēmēji nomas līguma rezervēšanas līguma prasības izpilda ātrāk un nav nekādu šķēršļu ilgtermiņa nomas līguma slēgšanai.

LSEZ valde, nolēma apstiprināt noslēgto ilgtermiņa nomas līgumu ar SIA "iCotton" Kokvilnas šķiedras auduma izstrādājumu ražošanas rūpnīcas izveidei Pulvera ielā 4A. Rūpnīcas izveidē plānots ieguldīt 2 500 000 eiro.

LSEZ valde, izskatot SIA "EURO DK" iesniegtos dokumentus un izvērtējot paveikto nekustamā īpašuma nomas tiesību rezervēšanas līguma darbības laikā paveikto, nolēma iznomāt nekustamo īpašumu Satiksmes ielā 6, Liepājā noliktavas būvniecībai.

Vienlaikus nolēma piešķirt SIA "EURO DK" Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu. Uzņēmuma pamatdarbība ir elektronisko ierīču, telekomunikāciju iekārtu un to daļu vairumtirdzniecība. Plānotās investīcijas ir 1 140 000 eiro, nodrošinot jau 2017. gadā 21 darbavietu ar vidējo algu 1310 eiro.

LETA

2016.gada 8.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai