abc.lv skaitļos

Lietotāji online88
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Liepājā stāsies spēkā jaunie atkritumu izvešanas tarifi : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Liepājā stāsies spēkā jaunie atkritumu izvešanas tarifi

Liepājā stāsies spēkā jaunie atkritumu izvešanas tarifi
Foto: pixabay.com

No šodienas, 1.decembra, Liepājā stāsies spēkā jaunie atkritumu izvešanas tarifi, aģentūru LETA informēja SIA "Liepājas RAS" valdes loceklis Normunds Niedols.

Liepājas atkritumu apsaimniekošanas reģionā strādājošie atkritumu apsaimniekotāji, SIA "Eko Kurzeme" un "Vides pakalpojumu grupa", izsūtījuši klientiem jaunos atkritumu izvešanas grafikus, kas stāsies spēkā šodien.

"Liepājā kopumā jānoslēdz vairāk nekā 6000 jaunu līgumu," piebilda Niedols.

Šonedēļ klientiem viņu dzīvesvietās tiek piegādāti jaunie atkritumu konteineri. No pilsētas dienvidu robežas līdz Tirdzniecības kanālam pakalpojumus turpmāk sniegs "Vides pakalpojumu grupa", savukārt no Tirdzniecības kanāla līdz pilsētas ziemeļu robežai šo funkciju veiks SIA "Eko Kurzeme".

Banner 280x280

"Iedzīvotājiem jārēķinās, ka pakalpojumu sniedzēji atkritumu izvešanas grafikus decembrī būs spiesti vēlreiz pārplānot, iekļaujot to klientu adreses, kuri līgumus nav noslēguši laikus, tomēr tās būs salīdzinoši nelielas neērtības sākuma posmā," piebilda Niedols.

"Liepājas RAS" vērsis uzmanību, ka personām, kuras līgumu nebūs noslēgušas, atkritumu izvešana netiks veikta, jo nebūs tiesiska pamata šādu pakalpojumu sniegt.

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju vārdā jauno līgumu slēgšana jāveic namu apsaimniekotājam vai biedrību pārstāvim, savukārt privātmāju īpašniekiem līgums ar jaunajiem atkritumu apsaimniekotājiem jāslēdz individuāli.

Iedzīvotāju ērtībām atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi savā starpā vienojušies par atkritumu konteineru pārņemšanu. Ja iepriekš klientam atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināja cits uzņēmums, tagadējie atkritumu konteineri var tikt izmantoti arī turpmāk, ja vien nav bojāti un ir ērti lietojami.

2016.gada 7.septembrī tika parakstīti jauni līgumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Liepājā. Saskaņā ar tiem turpmāk Liepājā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus atkarībā no cilvēka dzīvesvietas sniegs divi atkritumu apsaimniekotāji.

Saskaņā ar iepirkuma rezultātiem iedzīvotājiem atkritumu apsaimniekošana kļūs nedaudz lētāka. Maksa par atkritumu apsaimniekošanu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), zonā no pilsētas dienvidu robežas līdz Tirdzniecības kanālam būs 14,39 eiro par vienu kubikmetru, savukārt no Tirdzniecības kanāla līdz ziemeļu robežai - 14,40 eiro par vienu kubikmetru. Līdz šim Liepājā atkritumu apsaimniekošanas cena bija 14,85 eiro, ieskaitot PVN, par vienu kubikmetru.

LETA

2016.gada 1.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai