abc.lv skaitļos

Lietotāji online72
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Liepājā varēs saņemt līdz 10 000 eiro atbalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai cilvēkiem riteņkrēslos : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Liepājā varēs saņemt līdz 10 000 eiro atbalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai cilvēkiem riteņkrēslos

Liepājā varēs saņemt līdz 10 000 eiro atbalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai cilvēkiem riteņkrēslos

Ventspils, 15.febr., LETA. Liepājā turpmāk varēs saņemt līdz 10 000 eiro pašvaldības atbalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai cilvēkiem riteņkrēslos, aģentūra LETA uzzināja Liepājas domē.

Šodien Liepājas domes sēdē apstiprināti saistošie noteikumi "Par pabalstu mājokļa ārējās vides pielāgošanai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā". Noteikumi paredz, ka šāds pabalsts tiks piešķirts vienu reizi rindas kārtībā Liepājā deklarētai personai, kura pārvietojas riteņkrēslā un kurai ir pirmā vai otrā invaliditātes grupa.

Mājoklim, kuru nepieciešams pielāgot, ir jābūt personas vai tās ģimenes locekļa īpašumā vai lietošanā un jāatrodas ēkas pirmajā stāvā, bet, ja mājoklis atrodas augstāk par pirmo stāvu, tad ēkā jābūt ierīkotam liftam. Ja pabalsta pieprasītājs nav mājokļa īpašnieks, nepieciešams saņemt arī dzīvokļa īpašnieka rakstisku piekrišanu pacēlāja vai pandusa ierīkošanai. Nepieciešama arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības vairākuma piekrišana.

Banner 280x280

Pabalsts tiks izmaksāts mantiskā veidā, apmaksājot reģistrēta būvkomersanta veiktos pakalpojumus pandusa vai pacēlāja izbūvei.

Pašlaik Liepājā ir aptuveni 45 cilvēki, kuri pārvietojas riteņkrēslā un kurus dzīvesvietā apsekojuši sociālā dienesta darbinieki. Aptuveni 15 no viņiem varētu būt nepieciešamība tuvāko gadu laikā pielāgot mājokļa ārējo vidi. Liepājas pilsētas pašvaldības šī gada budžetā šim mērķim plānoti 40 000 eiro.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai