abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
"Liepājas enerģija" arī apkures sezonas laikā veic siltumtrašu rekonstrukciju : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Liepājas enerģija" arī apkures sezonas laikā veic siltumtrašu rekonstrukciju

"Liepājas enerģija" arī apkures sezonas laikā veic siltumtrašu rekonstrukciju
Lai paaugstinātu izmantotās siltumenerģijas efektivitāti, SIA "Liepājas enerģija" turpina veikt laika gaitā nolietoto tranzīta cauruļvadu izolācijas atjaunošanu daudzdzīvokļu ēku pagrabos, un kopumā līdz apkures sezonas beigām tiks rekonstruēti 80 objekti ar aptuveni 4 km tranzīta siltumtrašu.

Siltumtrases, kas virzās cauri daudzdzīvokļu māju pagrabiem un nodrošina siltumenerģijas pievadi ēku siltummezgliem, galvenokārt tiek rekonstruētas tieši apkures sezonā - laikā, kad nav iespējami pilsētas siltumtīklu remontdarbi. Tranzīta siltumtrašu atjaunošana parasti ir mazāk laikietilpīgs process, jo lielākoties nepieciešama tikai izolācijas materiāla nomaiņa, tāpēc šos darbus iespējams veikt arī apkures sezonas laikā, un tie neietekmē pakalpojuma nodrošinājumu klientiem.

Tranzīta siltumtrašu rekonstrukciju "Liepājas enerģija" uzsāka pirms trīs gadiem kopumā šajā laikā rekonstruējot aptuveni 7 km siltumtrašu; rekonstrukcija veikta 200 objektos no gandrīz 600 daudzdzīvokļu ēkām, kurām uzņēmums nodrošina siltumenerģijas piegādi. Šajā apkures sezonā "Liepājas enerģija" nolietotās cauruļvadu izolācijas nomaiņu veikusi jau 72 daudzdzīvokļu ēku pagrabos - kopumā 3,3 km garumā. Plānots, ka līdz apkures sezonas noslēgumam rekonstrukcija turpināsies vēl vismaz 10 objektos, papildus izolāciju nomainot vēl aptuveni 0,5 km tranzīta cauruļvadu.

Katru gadu uzņēmuma speciālisti apseko visus objektus, kuriem nodrošina siltumenerģijas piegādes pakalpojumu, novērtējot tranzīta siltumtrašu siltumizolācijas tehnisko stāvokli, kā arī izvērtējot, kuru ēku pagrabos nepieciešams veikt cauruļvadu un siltumizolācijas nomaiņu. Tas ir būtiski, jo lielā daļā pilsētas daudzdzīvokļu ēku tranzīta siltumtrases kalpojušas vidēji 30 gadu, un to siltumizolācija ir fiziski un morāli novecojusi, kas rada siltumenerģijas zudumus. Veicot tīklu rekonstrukciju, tiek samazināti siltuma zudumi, kā arī, izmantojot drošus un modernus materiālus, tiek nodrošināta siltumtīklu ilgstoša un efektīva darbība.

Banner 280x280

Rekonstrukciju laikā cauruļvadu vecais izolācijas materiāls - minerālvate ar ruberoīda pārklājumu, tiek aizstāts ar mūsdienīgām "Isover" minerālvates izolācijas čaulām, kas atzīts kā efektīvs un ugunsdrošs siltumizolācijas materiāls centrālapkures cauruļvadiem. "Liepājas enerģija" veic bojāto posmu nomaiņu nevis to labošanu, jo pilnīga rekonstrukcija nodrošina augstāku tālākās darbības efektivitāti un ilgtspēju - rekonstruētās tranzīta siltumtrases nebūs jāmaina vairāku gadu desmitu garumā - tas ir būtiski gan uzņēmumam, gan siltumenerģijas patērētājam. Lai nodrošinātu cauruļvadu aizsardzību pret dažāda veida mehānisko iedarbību, tiek izmantots polivinilhlorīda (PVC) pārklājums. Par cauruļvadu siltumizolācijas materiālu piegādi "Liepājas enerģija" noslēgusi līgumu ar SIA "Onninen".

Noslēdzoties apkures sezonai, "Liepājas enerģija" uzsāks kārtējos pilsētas siltumtrašu rekonstrukcijas darbus - šo trašu rekonstrukcija nevar noritēt apkures sezonas laikā, lai uzņēmums saviem klientiem spētu nodrošināt pakalpojuma nepārtrauktību.

Foto: Evija Trifanova/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai