abc.lv skaitļos

Lietotāji online154
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
"Liepājas metalurga" modernizācijas process tuvojas noslēgumam : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Liepājas metalurga" modernizācijas process tuvojas noslēgumam

"Liepājas metalurga" modernizācijas process tuvojas noslēgumam
Banner 280x280

Metalurģijas uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" tērauda ražošanas modernizācijas process tuvojas noslēgumam atbilstoši plānotajam darba grafikam, liecina uzņēmuma paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

Modernizācijas procesa ietvaros līdzšinējā martena tērauda kausēšanas tehnoloģija ir nomainīta ar elektrotēraudkausēšanas kompleksu, kas sastāv no 100 tonnu elektrokrāsns un 100 tonnu kausa krāsns, ūdens sagatavošanas iekārtas, gāzu attīrīšanas iekārtas, 110 kilovoltu apakšstacijas un kompensatora.

Jaunā kompleksa karstā testēšana tika sākta 17.augustā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai.

Modernizācijas ģenerāluzņēmējs ir Itālijas kompānija "STG Group S.p.A.", kas piesaistījusi celtniecībā arī vairākus Latvijas uzņēmumus. Tāpat modernizācijā iesaistīti arī "Liepājas metalurga" darbinieki, kuriem modernizācijas procesā būtu jāpaliek bez darba. Viņi tiek nodarbināti galvenokārt veco iekārtu demontāžā. Daži uzņēmuma darbinieki savukārt nosūtīti uz lielajiem metalurģijas uzņēmumiem citās valstīs, lai apgūtu jauno elektroloka tehnoloģiju, teikts paziņojumā biržai.

2009.gada 29.decembrī tika saskaņota visu līgumu pakete par uzņēmuma modernizācijas 2.kārtas finansējuma līgumiem ar vienu no lielākajām Itālijas bankām "UniCredit MedioCredito Centrale SpA". Kopējā bankas finansējuma summa veido 85 597 300 eiro (59,92 miljonus latu). Visi iepriekšējie nosacījumi ilgtermiņa finansējuma saņemšanai tika pilnībā izpildīti, un finansējums stājās spēkā 2010.gada 30.jūnijā.

Kopējā finansējuma ilgums caurmērā ir aptuveni astoņi gadi, un tā atmaksa sākas sešus mēnešus pēc projekta īstenošanas termiņa un tiek balstīta uz pusgada atmaksas grafiku. Projekta realizāciju ir plānots pabeigt līdz 2011.gada beigām. Aizņēmuma atmaksa tiks veikta, sadalot pamata summu vienādās daļās pa pusgadiem astoņu gadu periodā, skaitot no projekta realizācijas datuma. No ilgtermiņa kredīta modernizācijā "Liepājas metalurgā" pirmajā ceturksnī apgūti 8,8 miljoni latu.

Jau ziņots, ka AS "Liepājas metalurgs" šā gada pirmajā pusgadā strādāja ar 2,2 miljonu latu peļņu, liecina biržā "NASDAQ OMX Riga" publicētais pārskats.

Pērn pirmajā pusgadā kompānija bija strādājusi ar 7,7 miljonu latu zaudējumiem.

Kā skaidrots vadības ziņojumā, peļņas pieaugums saistīts ar to, ka realizācijas cenas, salīdzinot ar iepriekšējo laika periodu, palielinājās par 33,9%.

"Liepājas metalurga" neto apgrozījums pārskata periodā sasniedza 122,1 miljonu latu, kas ir par 41,3 miljoniem latu jeb 51% vairāk nekā pērn pirmajos sešos mēnešos, kad neto apgrozījums bija 80,853 miljoni latu.

Uzņēmumā turpinās tērauda kausēšanas ražotnes modernizācija, kur ir sākti jaunās iekārtas montāžas darbi. Atskaites periodā tērauda kausēšanas ražotnes modernizācijā ieguldīti 25,6 miljoni latu.

"Liepājas metalurgs" dibināts 1882.gadā. Kopš neatkarības atgūšanas un uzņēmuma privatizācijas 1996.gadā uzņēmums pamatā specializējies armatūras tērauda ražošanā eksportam. Uzņēmums piedāvā dažādu metalurģisku produkciju no mazoglekļa un mazleģēta tērauda.

"Liepājas metalurga" apmaksātais pamatkapitāls ir 16 981 033 lati. Uzņēmuma lielākie akcionāri pirmā pusgada beigās bija Sergejs Zaharjins ar 49% akciju, Iļja Segals ar 21,03% akciju, kā arī Kirovs Lipmans, kuram piederēja 20,14% akciju.
"Liepājas metalurga" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

"Liepājas metalurga" grupā ir vairāki uzņēmumi, tostarp AS "Liepājas osta LM", SIA "Sporta klubs "Liepājas metalurgs", SIA "Ledus halle "Liepājas metalurgs" un SIA "Rūķis LM".

Rīga, 25.aug., NOZARE.LV.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai