abc.lv skaitļos

Lietotāji online36
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1281
Ekspertu atbildes3041
Lietavu dēļ apgrūtināti ceļa būvdarbi pie Sabiles; ģeologi veic izpēti : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Lietavu dēļ apgrūtināti ceļa būvdarbi pie Sabiles; ģeologi veic izpēti

Lietavu dēļ apgrūtināti ceļa būvdarbi pie Sabiles; ģeologi veic izpēti

Lietavu dēļ ir apgrūtināti būvdarbi autoceļā Līgas-Kandava-Veģi, kas tika sākti šovasar, lai novērstu zemes noslīdējumus autoceļa posmos starp Kandavu un Sabili, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Būvdarbu gaitā tika pilnībā noņemts ceļa segums, tika padziļināts ierakums un atsegta vieta gabionu atbalstsienas izbūvei, kā arī nojaukta vecā atbalsta siena. Bez atbalsta kalns, kas atrodas blakus ceļam, kļuva kustīgs, un pēdējo dienu lietavas ir veicinājušas un paātrinājušas kalna noslīdēšanas procesu.

LVC ir piesaistījuši ģeoloģijas speciālistu, lai veiktu kalna izpēti un uzmērīšanu. No speciālistu puses jau ir iesniegts priekšlikums nogruvumu norakt un samazināt nogāzes slīpumu, skaidro uzņēmumā.

Lai arī konkrētais būvobjekts neesot liels, tas ir īpaši sarežģīts veicamo darbu, kā arī lielā zemes apjoma dēļ. Ņemot vērā neparedzētos apstākļus, pastāv iespēja, ka būs nepieciešams veikt papildu darbus objektā, kas prasīs arī papildu finansējumu.

Banner 280x280

Jau izstrādājot šī objekta būvdarbu projektu, tika piesaistīti ģeoloģijas speciālisti un veiktas papildu ekspertīzes. Būvdarbu projektu izstrādāja SIA "Polyroad", savukārt papildu ģeoloģisko izmeklēšanu, kā arī sagatavotā projekta ekspertīzi veica SIA "Projekts 3".

Pašreiz LVC risina sarunas ar zemes īpašnieku, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt koku izciršanu un zemes norakšanu.

2014.gada 29.jūlijā ar SIA "Saldus ceļinieks" tika noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu autoceļa Līgas-Kandava-Veģi posmos no 13,95. līdz 14,25.kilometram un no 14,8. līdz 15,3.kilometram. Līguma cena ir 757 865 eiro.

Darbi sākti šā gada 18.augustā, un tos plānots beigt 2015.gada maijā. Paredzams, ka šogad darbi turpināsies arī novembrī.

Sākotnēji tika plānots, ka būvobjektā tiks veikta zemes masas nostiprināšana - gabiona atbalsta sienas būve, kā arī pakāpienu uzbēruma izveide un nostiprināšana ar ģeotekstila materiālu. Tāpat ir paredzēta autoceļa segas un zemes klātnes rekonstrukcija.

Autoceļa posms satiksmei slēgts, tiek izmantots apbraucamais ceļš maršrutā Sabile-Matkule-Pūces-Plosti.

Rīga, 16.okt., NOZARE.LV.

Foto: Edgars Priedītis / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai