abc.lv skaitļos

Lietotāji online112
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Līgatnē sākta jaunās lāču mājas būvniecība : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Līgatnē sākta jaunās lāču mājas būvniecība

Līgatnē sākta jaunās lāču mājas būvniecība
Līgatnes dabas takās ir uzsākta jaunās lāču mājas būvniecība, kuru pabeigt paredzēts līdz novembra sākumam, norāda Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča.

Septembra vidū pēc dažādu formalitāšu veikšanas un cenu aptaujas, kā arī pretendentu izvērtēšanas un, ņemot vērā īso būvniecības termiņu, par lāču mājas pirmās kārtas realizētāju Gaujas nacionālā parka fonds izvēlējās SIA "Konsors", kas jau uzsācis lāču mājas celtniecību Līgatnes dabas takās.

SIA "Konsors" pārstāvis Didzis Turauskis: "Šobrīd ir veikti priekšdarbi un tiek betonēti mājas pamati. Šī brīža situācija neliecina par to, ka varētu rasties kavēkļi, lai mēs neiekļautos noteiktajā termiņā un māju neuzbūvētu līdz 30.oktobrim."

Finansējums lāču mājas projekta abām kārtām šobrīd nav pietiekams, tādēļ tiek realizēta tikai pirmā kārta - mājas būvniecība. Pastaigu iežogojuma būvniecība notiks, kad tiks atrasti nepieciešamie līdzekļi. Projekta kopējās izmaksas sasniedz LVL 90 000. Līdz 17.septembrim piešķirti un saziedoti LVL 36213,83. Gaujas nacionālā parka fonds aicina uzņēmējus sazināties un ziedot materiālus, kā arī savu darbu, lai veicinātu lāču mājas būvniecību (nepieciešami metāla izstrādājumi, cinkošanas, metināšanas pakalpojumi, metāla jumta segums).

Banner 280x280

Baiba Pavloviča, Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja, stāsta: "Projekta lielās izmaksas saistītas ar to, ka lāču mājas un iežogojuma būvniecības risinājuma izvēle veikta domājot ilgtermiņā, nevis par ātrāko un lētāko variantu. Lāču mītnei jābūt drošai un tā jānodrošina pret dažādām lāču darbības un spēka izpausmēm".

Lāčus uz Līgatnes dabas takām pārvedīs līdz ziemas sākumam, kad būs gatava to māja - realizēta projekta pirmā kārta.

Foto: Stock.XCHNG
2012.gada 18.septembrī
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai