abc.lv skaitļos

Lietotāji online81
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
LLU ar Eiropas fonda atbalstu veidos Viedo tehnoloģiju un zināšanu pārneses centru : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

LLU ar Eiropas fonda atbalstu veidos Viedo tehnoloģiju un zināšanu pārneses centru

LLU ar Eiropas fonda atbalstu veidos Viedo tehnoloģiju un zināšanu pārneses centru
Foto: Pixabay.com

Piesaistot Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzekļus, Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) Rīgas ielā Jelgavā plāno izveidot Viedo tehnoloģiju un zināšanu pārneses centru, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere.

Centrs atradīsies Pārlielupē, Rīgas ielā 22, ēkā starp Valdekas pili un jauno Pārtikas tehnoloģijas fakultātes ēku. Pašlaik LLU noslēgusi iepirkumu par ēkas būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību. Pakalpojumus nodrošinās SIA "Tursons" par 23 595 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Uzņēmējs iepirkumā bija vienīgais pretendents.
 
Centrā plānots izvietot modernu mikroskopijas laboratoriju, kas kopā ar Biotehnoloģiju zinātnisko laboratoriju veidos pamatu spēcīgai zinātniskās pētniecības bāzei, skaidroja Janmere. Centrā tiks izvietotas plaša profila pētniecības iekārtas, kas izmantotas biozinātņu un inženierzinātņu pētījumu datu nodrošināšanai ne tikai LLU, bet arī citu pētniecības institūciju zinātniekiem.
 
Banner 280x280
Centrā tiks izvietots arī LLU Zināšanu pārneses centrs, kas pašlaik atrodas Jelgavas pilī.
 
Pašlaik augstskolas vēl neatklāj, kāds ir plānotais projekta finansējums, jo tas tiks noskaidrots, piesakoties atbalsta saņemšanai.
 
LETA
 
2016.gada 28.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai