abc.lv skaitļos

Lietotāji online50
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1281
Ekspertu atbildes3041
LLU sāk Valdekas pils restaurāciju un rekonstrukciju : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

LLU sāk Valdekas pils restaurāciju un rekonstrukciju

LLU sāk Valdekas pils restaurāciju un rekonstrukciju
Banner 280x280

Īstenojot 12,7 miljonus vērto ES finansējuma projektu, noslēdzies Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) konkurss projektēšanas un autoruzraudzības pakalpojumu veikšanai Valdekas pilī liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Kā aģentūra LETA noskaidroja LLU, tas nozīmē, ka augstskola ķērusies pie Valdekas pils restaurācijas un rekonstrukcijas īstenošanas, to sākot ar projektēšanu. Jelgavas Pārlielupē esošās vēsturiskās Valdekas pils restaurācija ir daļa no apjomīgā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā projekta "LLU mācību infrastruktūras modernizācija".

Pēc IUB datiem, LLU iepirkumā par projektēšanas un autoruzraudzības pakalpojumu veikšanu Valdekas pilī, Rīgas ielā 22, Jelgavā četru pretendentu konkursā uzvarējusi SIA "Tursons" no Rīgas ar 15 950 latu līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

LLU tuvākajā laikā, atbilstoši normatīvu prasībām, plāno noslēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju, informēja projekta koordinatore Gunita Mitrevica. Uzņēmumam Valdekas pilī un tās teritorijā būs jāveic tehniskā apsekošana, arhitektoniskā izpēte, inženierizpēte, tehniskā projekta izstrāde un autoruzraudzība. Konkursi būvdarbiem un citiem darbiem Valdekas pilī un tās apkārtnē varētu sākties nākamgad, prognozēja LLU pārstāve.

Mitrevica pastāstīja, ka šā projekta gaitā šogad jau pabeigta Jelgavas pils Austrumu korpusa trešā stāva renovācija, ko par 93 012 latiem (neskaitot PVN) īstenoja vietējais Jelgavas uzņēmums SIA "Būvnieks 07".

Kā iepriekš ziņots, projekta "LLU mācību infrastruktūras modernizācija" kopējās izmaksas plānotas 12 691 113 latu apmērā un to paredzēts īstenot līdz 2015.gadam, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

Līdztekus Jelgavas pils stāva remontam, šā projekta gaitā plānoti arī vēl apjomīgāki darbi, tostarp - Valdekas pils restaurācija un rekonstrukcija. Uz Valdekas pili pēc atjaunošanas pārcelšot Lauku inženieru fakultātes (LIF) Ainavu arhitektūras un plānošanas programmas apguvējus, bet līdzās vēsturiskajai pilij iecerēts uzbūvēt kompleksu, kurā tiks izvietota Pārtikas tehnoloģijas fakultāte (PTF).

Tehniskajā fakultātē paredzēts izbūvēt mansardstāvu, kā arī uzbūvēt Veterinārmedicīnas fakultātes klīniku. Zirgkopības mācību centram "Mušķi" rekonstruēs zirgu staļļa jumtu. Šā projekta gaitā remontēs arī vairākas mācību telpas LIF, Meža un Informācijas tehnoloģiju fakultātēs. Projekta laikā plānots iegādāties jaunu aprīkojumu laboratorijām un attīstīt e-mācību vidi.

Svinīga līguma parakstīšanas ceremonija par ERAF atbalstītā projekta "Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācību infrastruktūras modernizācija" ieviešanu notika 2010.gada 29.maijā Jelgavas pils Sudraba zālē.

Projekta kopējās izmaksas ir 12 691 113 lati. No šīs summas ERAF līdzfinansējums ir 10 787 444 lati, valsts budžeta ieguldījums - 909 954 lati, bet LLU līdzfinansējums - 993 715 lati. 

Jelgava, 16.sept., LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai