abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Nojauc "Liepājas enerģijai" nevajadzīgās ēkas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Nojauc "Liepājas enerģijai" nevajadzīgās ēkas

Nojauc "Liepājas enerģijai" nevajadzīgās ēkas

Liepājā turpinās siltumapgādes uzņēmuma "Liepājas enerģija" darbībai nevajadzīgo ēku nojaukšana. Pašlaik tiek demontēta nepabeigta ēka Tukuma ielā 2, aģentūra LETA uzzināja uzņēmumā.

Demontāžas darbus, ko veic SIA "CeltCom", plānots pabeigt līdz oktobrim.

Objekta būve sākta pagājušā gadsimta 80.gados kā administratīvā ēka ar remontdarbnīcām un garāžām pirmajām stāvā. Mainoties politiskajai un ekonomiskais situācijai, būvniecība nav pabeigta, bet vēlākajos gados nav bijis vajadzības pēc tik lielas administratīvas ēkas, un tai arī netika atrasts cits pielietojums. Gadu gaitā ēka ir gan morāli, gan fiziski novecojusi, kļuvusi bīstama un neglīta.

Pēc ēkas nojaukšanas tiks sakārtots zemes gabals, bet pagaidām nav skaidrs, kā to turpmāk izmantot.

Banner 280x280

Veco un nevajadzīgo ēku nojaukšanu "Liepājas enerģija" sāka 2013.gadā, kad tika nojauktas četras ēkas - siltuma sadales ēka Vītolu ielā 13, katlumāja Roņu ielā 3A, kā arī vecas boilermājas Saules ielā 15 un K.Ukstiņa ielā 9.

"Pēdējos gados esam ieguldījuši ļoti lielus līdzekļus siltumenerģijas ražošanas objektu būvniecībā un modernizācijā, kopumā pilnīgi pārveidojot Liepājas siltumapgādes sistēmu. Tas ir tikai loģiski, ka liela daļa novecojušu siltumapgādes objektu "Liepājas enerģijai" vairs nav nepieciešami," atzina "Liepājas enerģijas" tehniskais direktors Jānis Jansons.

Daļu nevajadzīgo īpašumu uzņēmums pārdod atklātās izsolēs, bet tos, kas nevienam nav vajadzīgi, demontē, tādējādi radot arī pievilcīgu vidi un vietu jauniem objektiem.

Šogad plānots demontēt vēl vairākas nevajadzīgas siltuma sadales ēkas, kā arī vecu skursteni Grīzupes ielā.

SIA "Liepājas enerģija" ir dibināta 2005.gadā un nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, sadali, pārvadi un realizāciju Liepājā, kā arī ar elektroenerģijas ražošanu un realizāciju. Uzņēmuma akcionāri ir AS "Latvenergo" (51%), Liepājas pilsētas dome (39%) un SIA "Jaunā fabrika" (10%).

Ventspils, 25.aug., LETA.

Foto: Ieva Lūka / LETA

2014.gada 25.augustā

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai