abc.lv skaitļos

Lietotāji online83
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Novikovs: Rīgas pilsētas būvvaldes darbu iespējams uzlabot : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Novikovs: Rīgas pilsētas būvvaldes darbu iespējams uzlabot

Novikovs: Rīgas pilsētas būvvaldes darbu iespējams uzlabot
Klienti pārsvarā ir apmierināti ar Rīgas pilsētas būvvaldes darbu, taču tas var tikt uzlabots, uzskata būvvaldes sniegto pakalpojumu pilnveidošanai izveidotās darba grupas vadītājs, Birokrātijas apkarošanas centra vadītājs Sergejs Novikovs.

Ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu izveidotā darba grupa ir pabeigusi savu darbu, izvērtējot Rīgas pilsētas būvvaldes ar adrešu piešķiršanu, būvju uzmērīšanu, apstādījumu saglabāšanu, būvniecības iecerēm, būvprojektiem, reklāmu, krāsu pasēm un arhīvu saistītos pakalpojumus.

Lielākā daļa darba grupā izvērtēto pakalpojumu ir sabiedrībā ļoti pieprasīti, jo gada laikā tie tiek sniegti vairākus simtus un pat tūkstošus reižu (piemēram, plānošanas un arhitektūras uzdevuma izsniegšana – aptuveni 1 200 reizes gadā, reklāmu un izkārtņu projektu saskaņošana - gandrīz 10 000 reižu, iepazīšanās ar arhīva materiāliem - gandrīz 20 000 reižu).

Par gandrīz visiem sniegtajiem pakalpojumiem veikta būvvaldes klientu telefonaptauja, noskaidrojot viedokli un apmierinātību ar pakalpojumiem - to pieejamību, saņemšanas termiņiem, aprakstu saprotamību un tamlīdzīgiem jautājumiem.

Aptaujas laikā klienti sniedza saņemto pakalpojumu novērtējumu desmit ballu sistēmā, vienlaikus darot zināmus, viņuprāt, pastāvošos trūkumus un izsakot priekšlikumus būvvaldes sniegto pakalpojumu pilnveidošanai. Aptaujātie klienti sniegtos pakalpojumus novērtēja vidēji no septiņām līdz 8,6 ballēm, īpaši atzīmējot būvvaldes Klientu apkalpošanas centra darbinieku kompetenci, profesionalitāti un pozitīvo attieksmi pret klientiem.

Pavisam notikušas desmit darba grupas sēdes, kurās tika izvērtēta būvvaldes sniegto pakalpojumu funkcionālā piekritība un administratīvais slogs, vienkāršoti un precizēti pakalpojumu nosaukumi un apraksti. Visiem pakalpojumiem izstrādātas to sniegšanas procesa shēmas, kas uzskatāmi atspoguļo pakalpojumu sniegšanas gaitu, kā arī to vienkāršošanas, optimizācijas, termiņu saīsināšanas, caurskatāmības palielināšanas un korupcijas risku samazināšanas iespējas.

Lielākā daļa no darba grupas izteiktajiem priekšlikumiem būvvaldes sniegto pakalpojumu pilnveidošanai jau ir realizēti, bet atlikušie tiks ieviesti gada laikā. Pašlaik ir izvērtēti un pilnveidoti visi 49 būvvaldes pakalpojumi, bet kopumā - 101 (37%) no 272 pakalpojumiem, kas pašlaik tiek sniegti Rīgas pašvaldībā.

Rīga, 3.janv., NOZARE.LV.
Foto: Reuters/ Scanpix

2013.gada 3.janvārī

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai