abc.lv skaitļos

Lietotāji online16
Aktīvie uzņēmumi25844
Nozares raksti1317
Ekspertu atbildes3041
Pabeidz Pumpuru vidusskolas griestu remontu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pabeidz Pumpuru vidusskolas griestu remontu

Pabeidz Pumpuru vidusskolas griestu remontu
Piektdien, 5.decembrī, Pumpuru vidusskolas jaunajā korpusā pabeigti nobrukušo griestu atjaunošanas darbi, pilnībā pārbūvējot griestu konstrukcijas gan pirmā stāva gaitenī, gan arī otrajā un trešajā stāvā, kur bija izmantotas analogas griestu stiprināšanas konstrukcijas, informē Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Ieva Aile. Līdz ar to skola atgriezusies pie ierastā mācību grafika un skolēni turpina mācības savās klasēs. Remontdarbus garantijas ietvaros nodrošināja maksātnespējīgās SIA "SZMA RĪGA" parādnieka pārstāvji par saviem līdzekļiem.

"Ar atvieglojumu varu apgalvot, ka šobrīd skola ir 100% droša - pēc negadījuma katrs kvadrātmetrs tika pārbaudīts teju ar lupu, lai novērstu jebkādas aizdomas par drošības riskiem. Pateicos visiem skolēniem, vecākiem un arī skolas kolektīvam par sapratni un atbalstu, jo mācību darba organizēšana maiņās radīja zināmas neērtības. Vienlaikus ceru, ka notikušais rezonēs ne vien medijos, bet arī būvnieku sirdsapziņā, lai sabiedrisko ēku drošība - mūsu bērnu un līdzcilvēku drošība - stāvētu pāri vēlmei ietaupīt, nopelnīt vai noblēdīt," uzsver Pumpuru vidusskolas direktore, Jūrmalas pilsētas domes deputāte Irēna Kausiniece.

Remontdarbu pieņemšanas brīdī sertificēts būvinženieris, uzņēmuma "A-mant" pārstāvis Imants Dreiblats norādīja: "Griestu pārbūve veikta kvalitatīvi un droši. Pieļautās būvniecības kļūdas šīs pietiekami vienkāršās konstrukcijas radīšanā ir novērstas, bet svarīgi apzināties, ka katram savā vietā precīzi jāveic savs darbs, sākot no materiālu piegādātājiem, līdz darba veicējiem un pieņēmējiem".

Banner 280x280

Kā zināms, 6.oktobrī Jūrmalā, Pumpuru vidusskolas jaunajā korpusā, 1.stāva gaitenī apmēram 20 metru garumā nokrita iekārto griestu konstrukcijas un plāksnes, kā arī tika bojātas virs tiem uzstādītās komunikācijas. Negadījumā neviens cilvēks necieta. Ekspertu slēdzienā tika konstatēta neatbilstošu konstrukcijas stiprinājumu izmantošana būvniecības laikā. Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Pēc notikušā uz dienesta pārbaudes komisijas darbības laiku no pienākumu pildīšanas tika atstādināts Jūrmalas pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītājs, kuram kā pašvaldības pārstāvim par Pumpuru vidusskolas jaunā korpusa renovāciju un Būvniecības nodaļas darba organizēšanu izteikts rājiens. Kopš šā gada 24.novembra Būvniecības nodaļas vadītājs norīkots veikt citus pienākumus Pilsētplānošanas nodaļā, kur amata pienākumi nav saistīti ar būvniecības procesu organizēšanu vai uzraudzību.

Foto: Evija Trifanova/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai