abc.lv skaitļos

Lietotāji online45
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Pavasara darbos palīgā nāk aizvien jaudīgāki instrumenti : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pavasara darbos palīgā nāk aizvien jaudīgāki instrumenti

Pavasara darbos palīgā nāk aizvien jaudīgāki instrumenti

Pavasaris ir īstais laiks, lai atjaunotu un papildinātu savu instrumentu klāstu. Lai savam rokām veiktu darbus, nav nepieciešamas lielas iemaņas un noderēs vienkāršākie darbarīki. Saimniekiem pamazām uzkrājot prasmes, arī instrumentu komplekts kļūs aizvien ar sarežģītākiem darbarīkiem bagātāks.

Lielākā atšķirība tiem ir jaudas un funkciju atšķirībās, turklāt tendences liecina, ka tirgū ienāk aizvien vairāk ar akumulatoru darbināmi instrumenti.

Viens no pieprasītākajiem instrumentiem ir urbjmašīna

"Piedāvājums ir plašs, kas ietver jaudas, zīmola un funkciju atšķirības. Tehnoloģijām attīstoties, ražotāji pārsvarā piedāvā ar akumulatoru darbināmos instrumentus (ar vadu darbināmo vietā), jo akumulatori, kas ir uz Li-ion (litija jonu) tehnoloģiju bāzes un darbina ierīces, ir kļuvuši kompakti, ietilpīgi un ātri uzlādējami. Protams, neliela daļa pārdošanā esošo akumulatoru ir niķeļa, un, tos iegādājoties, ir jārēķinās, ka to uzlādēšanai būs vajadzīgs ilgāks laiks," skaidro veikalu tīkla "K-rauta" produktu speciālists Kaspars Mucenieks.

Ja tiek plānoti vienkārši mājas remontdarbi, tad pilnībā pietiks ar instrumentu, kas ir aprīkots ar 10,8-14,4 voltu (V) akumulatoru, kura kapacitāte ir 1,2-2,0 ampērstundas (Ah). Ar šādu instrumentu viegli varēsiet uzbūvēt, piemēram, grāmatu plauktu, piestiprināt grīdlīstes vai pieskrūvēt ģipškartona plāksnes.

Banner 280x280

Profesionāļiem jaudīgāki instrumenti

Savukārt, ja instrumentu plānots izmantot profesionālai darbībai, noteikti nepieciešams darbarīks, kas aprīkots vismaz ar 18 voltu (V) akumulatoru, kura ietilpība ir ne mazāka par 2,0 ampērstundām (Ah), (rekomendējamais daudzums būtu no 3,0-4,0 Ah), un kuram ir daudz lielāks griezes moments (Nm). Tas ļauj skrūvēt garas, liela diametra skrūves. Instruments, kas aprīkots ar šādu akumulatoru, būs daudz jaudīgāks, kā arī būs lietojams ilgāku laiku bez akumulatora uzlādes. Tāpat daļa profesionālo instrumentu ir aprīkoti ar trieciena funkciju, kas atvieglo caurumu urbšanu cietās betona virsmās.

Atsevišķa kategorija profesionālo instrumentu sortimentā ir impulsa jeb "triecien-skrūvgrieži". To griezes moments (Nm) ir vēl lielāks nekā iepriekš minētajiem profesionālajiem skrūvgriežiem, un tie paredzēti bultskrūvju un uzgriežņu skrūvēšanai.

Skrūvgriežu dažādība liela - komplektos 100 un vairāk uzgaļu

"Aizvien labi pieprasīti ir dažāda veida skrūvgrieži. Populārāki kļūst skrūvgrieži ar TORX jeb "zvaigznes" uzgali. Tas skaidrojams ar to, ka Latvijas tirgū arvien populārākas un pieprasītākas kļūst skrūves ar TORX galviņām, kuras jau sen plaši tiek izmantotas Somijā, Zviedrijā un citās valstīs," stāsta Kaspars Mucenieks.

Arvien biežāk klienti izvēlas nevis kādu vienu konkrētu skrūvgriežu veidu, bet gan dod priekšroku komplektam, kas sastāv no vairākiem dažādu veidu un izmēru skrūvgriežiem.

Šie komplekti pieejami sākot no 5 līdz pat 30 un vairāk skrūvgriežiem katrā. Arī to cenu amplitūda ir diezgan plaša.

"Tāpat klientu vidū ļoti populāri ir komplekti, kas sastāv no viena skrūvgrieža un vairākiem maināmiem uzgaļiem. Šādā veidā ar vienu pirkumu iespējams nodrošināties gandrīz ar visiem populārākajiem skrūvgriežu veidiem, jo atkarībā no vajadzības ir jānomaina tikai uzgalis. Vēl viena šo komplektu priekšrocība ir izmērs - tie tiek tirgoti kompaktās plastmasas kastītēs un aizņem ļoti maz vietas. Mazākie komplekti sastāv no skrūvgrieža un 11 uzgaļiem, lielākie komplekti, sastāv no 100 un vairāk uzgaļiem," norāda Kaspars Mucenieks.

Metāla kvalitāte cirvju un zāģu iegādē

Savukārt, iegādājoties cirvjus un zāģus, noteicošākais kritērijs to lietošanas ilgumam ir metāla kvalitāte. "Cirvju asmeņu forma, biezums un svars jāizvēlas atbilstoši cirvja pielietojumam. Tomēr neatkarīgi no tā, kam cirvis ir paredzēts, tam vienmēr jābūt asam. Cirvja funkcionalitāti palielinās tieši griezošais nevis cērtošais faktors, tāpēc svarīgi cirvi uzglabāt speciālā makstī un regulāri uzasināt," tā Mucenieks. Zāģa izvēlē jāseko līdzi tā zobiņu lielumam un biezumam. Zāģis ar lielākiem zobiem būs piemērotāks koku zāģēšanai, savukārt finierim labāk noderēs zāģis ar smalkākiem zobiņiem.

Foto: Gabriel Amadeus/flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai