abc.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Pērn Ventspilī nojauktas vidi degradējošas būves vairāk nekā 20 īpašumos : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pērn Ventspilī nojauktas vidi degradējošas būves vairāk nekā 20 īpašumos

Pērn Ventspilī nojauktas vidi degradējošas būves vairāk nekā 20 īpašumos

Banner 280x280 Banner 280x280

Foto: Pilseta24.lv

2016.gadā Ventspilī ir nojauktas vidi degradējošas būves vai to daļas vairāk nekā 20 īpašumos, aģentūra LETA uzzināja Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā.

Starp būvēm, kas pēc inspekcijas atgādinājuma pērn nojauktas, ir ne vien dzīvojamās mājas vecpilsētā un citviet pilsētā, bet arī bijusī degvielas uzpildes stacijas ēka Lielajā Dzirnavu ielā 1, gaisvadu siltumtrase posmā no Loču ielas 4A līdz Enkuru ielai 12 un caurlaides ēka Robežu ielā 5. Pāris ēkām demontēti bīstami balkoni. Ēku sakārtošanas darbi veikti vairāk nekā 12 īpašumos, tostarp vecpilsētā. 88 ēkām veikti vienkāršota fasādes atjaunošana - jumta seguma nomaiņa, balkonu atjaunošana u.c. darbi.

Pērn turpināts darbs, aicinot īpašniekus demontēt patvaļīgi izbūvētās balkonu papildu norobežojošās konstrukcijas, kā rezultātā vairāk nekā puse šādu konstrukciju Ventspils pilsētā ir demontētas.

Četriem īpašumiem jeb kopumā sešām ēkām, kas ilgstoši netiek uzturētas kārtībā, pērn ir piemērots vidi degradējošs vai cilvēku drošību apdraudošs statuss, kas dod tiesības piemērot paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli 3% apmērā, tādējādi motivējot īpašnieku rīkoties, lai sakārtotu īpašumu. Līdz šim šāds statuss Ventspilī pavisam ir piemērots 55 būvēm 21 īpašumā. Pērn pēc īpašumu sakārtošanas šāds statuss atcelts četriem objektiem.

2016.gadā Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvā inspekcija ir ierosinājusi 96 administratīvo pārkāpumu lietvedības par būvju neuzturēšanu atbilstoši Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu prasībām, kā arī ir izsūtījusi 203 brīdinājuma vēstules būvju īpašniekiem, uzdodot veikt īpašumu savešanu kārtībā noteiktā termiņā.

Inspekcijā informēja, ka ir vērojamas pozitīvas tendences nekustamo īpašumu jomā - vairākiem īpašumiem ir jauni īpašnieki, kuri tos iegādājušies ar mērķi attīstīt dzīvojamo fondu un uzņēmējdarbībum radot jaunas darba vietas un atdzīvinot līdz šim degradētas ēkas un teritorijas. Par šādiem plāniem liecinot sāktie projektēšanas darbi un līdz šim paveiktais īpašumu sakārtošanā.

LETA 

2017.gada 13.janvārī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.