abc.lv skaitļos

Lietotāji online46
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Pētījums: Latvijā 40% sporta bāzu ir nepieciešama renovācija vai rekonstrukcija : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pētījums: Latvijā 40% sporta bāzu ir nepieciešama renovācija vai rekonstrukcija

Pētījums: Latvijā 40% sporta bāzu ir nepieciešama renovācija vai rekonstrukcija
Latvijā 453 jeb 40,37% sporta bāzu atrodas sliktā stāvoklī un tām ir nepieciešama renovācija vai rekonstrukcija, atklāts pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pasūtījuma veiktajā pētījumā "Latvijas sporta infrastruktūras nodrošinājuma analīze un sporta bāzu reģistra aktualizēšana".

Pēc apsaimniekotāju informācijas un veikto renovāciju laika secināms, ka labā vai ļoti labā stāvoklī ir 669 sporta bāzes jeb 59,63% no kopējā sporta bāzu skaita.

Kā pētījuma prezentācijā norādīja IZM Sporta un jaunatnes departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova, no izglītības iestādēm piederošajiem sporta objektiem teju puse ir sliktā stāvokli.

Latvijā ir 968 izglītības iestādes, bet 747 izglītības iestādēm ir sporta bāzes ar 1875 sporta objektiem. No šiem 1875 sporta objektiem 1011 objekti jeb 53,92% ir labā stāvoklī, taču renovācija vai rekonstrukcija ir nepieciešama 864 sporta objektiem, kas ir 48,4% no izglītības iestādēm pieejamo sporta objektu skaita.

No izglītības iestāžu sporta bāzēm lielāko daļu - 80,32% - veido vispārējās izglītības iestāžu sporta bāzes. 807 vispārējās izglītības iestādēm ir 604 sporta bāzes ar 1506 objektiem.

Banner 280x280

Pētījums atklājis, ka 76 izglītības iestādēs sporta nodarbības notiek sportam pielāgotās telpās, aktu zālēs, kabinetos vai vestibilos.

Saskaņā ar Sporta bāzu reģistrā aktualizētajiem datiem Latvijā 2012.gadā ir reģistrētas 1122 sporta bāzes ar 2871 sporta objektu.

Pētījuma mērķis bija izvērtēt Latvijas sporta bāzu faktisko situāciju, lai veicinātu optimālu sporta politikas mērķu sasniegšanu sporta infrastruktūras jomā, piedāvājot racionālus risinājumus pārskatāma, uz caurspīdīgiem principiem balstīta sporta bāzu informatīvās aktualizēšanas modeļa izstrādei, kurš sekmētu sistēmisku un sistemātisku sporta bāzu attīstības risinājumu izstrādi.

Pētījumā apkopota un analizēta informācija par sporta bāzēm Latvijā un izvērtēta Baltijas un Ziemeļeiropas valstu pieredze sporta infrastruktūras jomā. Tāpat apkopota informācija par iespējamajiem sporta infrastruktūras attīstības virzieniem 2014.-2020.gadam un sniegti ieteikumi kā projekta "Sporta politikas pamatnostādnes 2013.-2020.gadam" izstrādei, tā Valsts pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcijai.

Pētījumā piedalījās 110 novadu un 9 republikas nozīmes pilsētu atbildīgie par sporta darba organizēšanu pašvaldībās, septiņas Baltijas un Eiropas valstu sporta institūciju atbildīgās amatpersonas un astoņi LSFP atzīto sporta federāciju vadītāji, divi profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu direktori un četri atbildīgie par sporta darba organizēšanu pašvaldībās.

Veicot pētījumu, ir apkopota un analizēta informācija par Latvijas sporta bāzēm, sporta bāzu objektu tipiem, sporta bāzu un sporta bāzu objektu skaitu un izvietojumu, sporta bāzu rekonstrukcijas, renovācijas vai jaunas sporta bāzes celtniecības nepieciešamību.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir noslēgusi līgumu ar SIA "Datorikas institūts "DIVI", kas par 16 890 latiem veiks Latvijas sporta infrastruktūras nodrošinājuma analīzi un sporta bāzu reģistra aktualizēšanu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kā aģentūru LETA informēja ministrijā, IZM patlaban fināla izstrādes stadijā ir Valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcija, kuras īstenošanai tiks veidots realizācijas plāns. Lai pamatoti noteiktu attīstāmo sporta infrastruktūru un vietas, kurās tās attīstība nepieciešama visvairāk, nepieciešama plaša un pamatota informatīvā datubāze.

Ministrijā norādīja, ka pašreizējais sporta bāzu reģistrs ir novecojis morāli un tehniski, turklāt tajā atrodamā informācija nav aktuāla jeb neatbilst reālajai situācijai, tādēļ IZM noslēgusi līgumu par Latvijas sporta infrastruktūras nodrošinājuma analīzi un sporta bāzu reģistra aktualizēšanu.

Rīga, 13.marts, LETA.
Foto: Pilseta24.lv

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai