abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25219
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Plāno attīstīt Lielupes krastu Jūrmalā, izbūvējot kūrorta objektus un dzīvojamās mājas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Plāno attīstīt Lielupes krastu Jūrmalā, izbūvējot kūrorta objektus un dzīvojamās mājas

Plāno attīstīt Lielupes krastu Jūrmalā, izbūvējot kūrorta objektus un dzīvojamās mājas
Izbūvējot dažādus kūrorta, aktīvās atpūtas objektus, kā arī dzīvojamās mājas, Jūrmalā plāno attīstīt zemesgabalu Bražciemā - teritoriju starp Jūrmalas apvedceļu, šoseju Rīga-Jūrmala un Lielupi, informēja Jūrmalas domes pārstāve Ieva Aile.

Pērn Jūrmalas dome sāka detālplānojuma projekta izstrādi šim apgabalam, kā arī apstiprināja darba uzdevumu tā izstrādei. Zemesgabala platība ir 253 467 kvadrātmetri, tā lielākajā daļā atrodas priežu mežs ar raksturīgo zemsedzi. Daļu no teritorijas aizņem kempinga tipa vienstāva koka karkasa (vairogu) mazēku apbūve. Zemesgabala īpašnieks ir Jūrmalas pilsētas pašvaldība, nomnieks un detālplānojuma izstrādes ierosinātājs ir SIA "Bražuciems".

Detālplānojuma izstrādes mērķis bija izvērtēt kūrorta pakalpojumu ēku un dzīvojamo māju apbūves iespējas, izstrādāt nepieciešamās infrastruktūras izvietojuma un teritorijas labiekārtojuma priekšlikumus, noteikt apbūves parametrus.

Izmantošanas iespējas zemesgabalā ir plašas - zemesgabala daļā iespējami kūrorta objekti, viesu izmitināšanas objekti, tirdzniecības objekti, sabiedriskās ēdināšanas objekti, darījumu objekti, pārvaldes objekti, sadzīves pakalpojumu objekti, kā arī dzīvojamās mājas. Teritorijas apbūvē jāievēro izmantošanas veidu procentuālo dalījumu - maksimālais dzīvojamās, sabiedrisko un darījumu funkciju kopējais īpatsvars var būt 49%, savukārt minimālais kūrorta pakalpojumu funkcijas īpatsvars - 51%. Dabas teritorijas atļautā izmantošana ir dabas aizsardzības infrastruktūra, gājēju kustības infrastruktūra, brīvdabas atpūtas infrastruktūra un pludmales infrastruktūra.

Detālplānojumā ir izstrādāts teritorijas piebraucamo ceļu ar komunikāciju koridoriem novietojums. Paredzēts ieteicamais kūrorta objektu un pārējās apbūves izvietojums zemesgabala daļā. Izstrādāts teritorijas labiekārtojuma plāns, kurā norādītas vietas gājēju plūsmas organizēšanai izejām uz Lielupi, autostāvvietām, kā arī noteiktas zonas aktīvai atpūtai, sporta aktivitātēm un bērnu rotaļu laukumu infrastruktūrai.

Banner 280x280 Banner 280x280

Izbūvējamie objekti nepārsniegs piecu stāvu augstumu.

Detālplānojumu 5.martā apstiprinājusi Jūrmalas dome. Pašvaldība slēgs administratīvo līgumu ar detālplānojuma ierosinātāju par tā īstenošanu.

Īstenojot projektu, sākotnēji plānots nojaukt zemesgabalā esošās nelikumīgās būves, izbūvēt piebraucamos ceļus un inženierkomunikācijas detālplānojumā noteikto inženierkomunikāciju koridoru robežās, nodrošinot pieslēgumus no tuvējām inženierkomunikācijām, un veikt atmežošanu komunikāciju koridoru robežās. Tad plānots veikt atmežošanu zem paredzētajam ēkām un piebraucamajiem ceļiem pie ēkām. Tad varēs izbūvēt ēkas, kas ir tiešā piekļuvē izbūvētajām ielām un inženiertīkliem. Kūrorta objekti tiks izbūvēti pirmkārt. Tāpat tiks veikti arī izbūvēto objektu labiekārtošanas darbi.

Teritorija jāsāk apbūvēt četru gadu laikā pēc detālplānojuma spēkā stāšanās, projekts jāpabeidz desmit gadu laikā.

Detālplānojuma izstrādes izmaksas sedza SIA "Bražuciems".

LETA

Foto: Reuters/Scanpix

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.