abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25844
Nozares raksti1317
Ekspertu atbildes3041
Plūdi Ogrē beigušies; cilvēki atgriežas mājās : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Plūdi Ogrē beigušies; cilvēki atgriežas mājās

Plūdi Ogrē beigušies; cilvēki atgriežas mājās

Plūdi Ogrē ir beigušies un Urgas upe atgriezusies savā gultnē, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis.

Šorīt agri no rīta cilvēki sākuši atgriezties savās mājās. Plūdu skartajai teritorijai naktī atjaunota elektrības piegāde. Ulmanis teica, ka elektrības nav atsevišķās mājās, kurām plūdu dēļ bojāti elektrības sadales skapji.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ugunsdzēsēju piesaistītie sūkņi darbu pabeidza šonakt, plkst.2.30, un ūdens pazeminājies līdz normālajam līmenim.

Ulmanis pieļāva, ka plūdus apturēt izdevies, pateicoties neatlaidīgajam darbam trīs dienu garumā. Šajā laikā papildus tika darbināti seši sūkņi. Daudzviet tika tīrīta upes gultne. Vakar tika tīrīta upes augštece, kas, iespējams, deva būtisku iespaidu cīņā ar ūdeni.

Banner 280x280

Policijas priekšnieks noraidīja medijos izskanējušo informāciju par marodierismu applūdušajā teritorijā. Šī informācija neesot apstiprinājusies.

Kā akcentēja Ulmanis, plūdi ir beigušies, bet sāksies darbs pie nodarīto zaudējumu aprēķināšanas un plūdu seku novēršanas.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Ogrē no krastiem izgāja Urgas upe, appludinot 150 mājas. Izglābti 13 cilvēki un vairāki dzīvnieki.

Ogres novada dome lēma par ārkārtas stāvokļa izsludināšanu.

Rīga, 17.okt., LETA.

Foto: Edijs Pālens / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai