abc.lv skaitļos

Lietotāji online53
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Rekonstruēs siltumtīklu maģistrāli Brīvības gatvē : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rekonstruēs siltumtīklu maģistrāli Brīvības gatvē

Rekonstruēs siltumtīklu maģistrāli Brīvības gatvē
AS "Rīgas siltums" šovasar plāno rekonstruēt siltumtīklu maģistrāli Brīvības gatvē, projektā kopā ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu ieguldot aptuveni divus miljonus latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

"Rīgas siltums" līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru līgumu noslēdzis 2.aprīlī. ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 590 583 lati.

Projekta gaitā paredzēts rekonstruēt maģistrāli, kas tiek ekspluatēta kopš 1963.gada, savukārt cauruļvadi mainīti 1983.gadā. Apsekojot šo siltumtīklu posmu, konstatēti siltuma zudumi, ārējo cauruļvadu un metālkonstrukciju korozija.

Īstenojot projektu, paredzēta siltumtīklu maģistrāles rekonstrukcija Brīvības gatvē posmā no ēkas Brīvības gatvē 203A līdz ēkai Brīvības gatvē 267.

Kopējais maģistrāles posma garums, kuru paredzēts rekonstruēt 2012.gadā, ir 1,23 kilometri. Esošie cauruļvadi tiks nomainīti ar jauniem rūpnieciski izolētiem cauruļvadiem, kuri tiks izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā.

Banner 280x280

Realizējot projektu, tiks uzlabota siltumapgāde lietotājiem Teikas rajonā. Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem siltumenerģijas zudumi pēc projekta īstenošanas samazināsies aptuveni par 2300 megavatstundām (MWh) gadā.

Darbus plānots sākt pēc apkures sezonas beigām, bet pabeigt - rudenī līdz jaunās apkures sezonas sākšanai.

Kā norāda "Rīgas siltums", darbs jāveic ļoti īsā termiņā un sarežģītos apstākļos, jo šajā posmā ir ne tikai intensīva privātā, bet arī sabiedriskā transporta plūsma.

Kopumā "Rīgas siltums" šogad plāno nomainīt siltumtīklus aptuveni 13 kilometru garumā. Kopš 1996./1997.finanšu gada centralizētā siltumapgādes sistēmā kopumā ir nomainīti siltumtīkli 347 kilometru garumā, tai skaitā 201 kilometrs bezkanāla siltumtīklu.

Kā norāda uzņēmums, pateicoties plānveidīgai un racionālai līdzekļu investēšanai siltumtīklu siltumizolācijas un siltumtīklu posmu nomaiņai, izdevies būtiski samazināt zudumus siltumenerģijas pārvadē. Patlaban tie ir 2,3 reizes mazāki nekā 1996.gadā, zudumiem samazinoties par 637 000 MWh. Ar šo siltumenerģijas daudzumu gadu var apgādāt ar siltumenerģiju piecas Latvijas lielākās pilsētas.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no tiem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS "Dalkia" pieder 2%, bet AS "Latvenergo" - 0,005%.

Biznesa ideju žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas "NASDAQ OMX Riga" 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Rīgas siltums" ar uzņēmuma vērtību 81,46 miljoni latu ierindojas 26.vietā. 

Rīga, 5.apr., NOZARE.LV. 
Foto: LETA

2012.gada 5.aprīlī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai