abc.lv skaitļos

Lietotāji online71
Aktīvie uzņēmumi25767
Nozares raksti1317
Ekspertu atbildes3041
Rēzeknes ielās ierīkos jaunu apgaismojumu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rēzeknes ielās ierīkos jaunu apgaismojumu

Rēzeknes ielās ierīkos jaunu apgaismojumu
Īstenojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) līdzfinansēto projektu, vairākās Rēzeknes ielās tiks ierīkots jauns apgaismojums, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas domē.

Projekta "Gaismas objektu nomaiņa Rēzeknē" gaitā nozīmīgās pilsētas centrālās daļas ielās: Brāļu Skrindu, Raiņa, Stacijas, Ludzas, K.Barona, Varslavāna un Latgales ielā, esošos 213 nātrija un sešus dzīvsudraba gaismekļus plānots nomainīt pret energoefektīviem LED tipa gaismekļiem.

Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Aleksejs Stecs, minētajās ielās apgaismojuma infrastruktūra ir vāji attīstīta un neatbilst mūsdienu prasībām. Par nepietiekamo apgaismojumu saņemtas arī vairākas sūdzības no iedzīvotājiem. Šajās ielās atrodas svarīgas izglītības un kultūras iestādes, policija, baznīca un neatliekamās palīdzības automašīnu parks. Tas nozīmē, ka šīs ielas izmanto liels cilvēku skaits un pa tām notiek intensīva transporta satiksme. Pa Varslavāna, Ludzas, K.Barona un Latgales ielām notiek arī tranzīta transporta kustība.

Paredzams, ka, aizvietojot novecojušo apgaismojumu ar LED tehnoloģiju, līdz pat 70%. samazināsies elektroenerģijas patēriņš. Līdz ar to pazemināsies arī ielu apgaismojuma sistēmas uzturēšanas izmaksas, samazināsies oglekļa dioksīda emisija, kā arī uzlabosies teritorijas vizuālais noformējums.

LED apgaismojums paaugstinās arī gājēju drošību - tie kļūs labāk pamanāmi autovadītājiem diennakts tumšajā laikā.

Projekta "Gaismas objektu nomaiņa Rēzeknes pilsētā" kopējās attiecināmās izmaksas - 178 115 lati, no tiem: KPFI līdzfinansējums - 97 963 lati un Rēzeknes pilsētas pašvaldības līdzfinansējums - 80 152 lati. Neattiecināmās izmaksas - 4380 latus sedz vietējā pašvaldība. 

Daugavpils, 25.janv., LETA. 
Foto: Pilseta24.lv

2012.gada 25.janvārī

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai