abc.lv skaitļos

Lietotāji online172
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Rīgā 14 privātajiem bērnudārziem nāksies apturēt darbību nepiemērotu telpu dēļ : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgā 14 privātajiem bērnudārziem nāksies apturēt darbību nepiemērotu telpu dēļ

Rīgā 14 privātajiem bērnudārziem nāksies apturēt darbību nepiemērotu telpu dēļ

14 no 96 Rīgas pašvaldības līdzfinansētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm būs jāpārtrauc darbs esošajās telpās, jo tās atzītas par nepiemērotām bērnudārza darbībai, - to pēc būvniecības dokumentācijas pārbaudēm nolēmusi Rīgas pilsētas būvvalde.

Šī gada augustā konstatēts, ka 56 no 96 minētajām iestādēm strādā telpās, kurām nav apstiprināta atbilstoša funkcija. Būvniecības dokumentācijas pārbaudēs secināts, ka 14 no 56 izglītības iestādēm telpu ekspluatāciju nāksies pārtraukt. Deviņiem bērnudārziem objektīvu iemeslu dēļ, piemēram, apsolītas telpu maiņas vai būvprojekta saskaņošanas dēļ, ir pagarināti dokumentu sakārtošanas termiņi.

Kā skaidroja būvvaldē, pārējām iestādēm dokumentācija ir saskaņota vai ir saskaņošanas procesā, jo daļa iestāžu būvvaldē dokumentus iesniegusi augusta beigās, tādēļ speciālistiem tie vēl jāizvērtē. Tāpat dokumentācijas pārbaudes process vēl tiks veikts 26 privātajiem bērnudārziem, ko pašvaldība nelīdzfinansē.

Kā skaidroja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka, augusta sakumā no Izglītības kvalitātes valsts dienesta būvvalde ir saņēmusi informāciju par visām licencētajām un reģistrētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā. Šajā sarakstā tika konstatētas tādas privātās pirmsskolas izglītības iestādes, kuras pašvaldība nelīdzfinansē. Kopumā būvvaldei būs nepieciešams pārbaudīt detalizētāk vēl 26 juridiskas personas. Pašlaik visām šīm iestādēm ir nosūtītas vēstules ar lūgumu līdz šā gada 6.oktobrim iesniegt būvvaldē telpu faktiski ekspluatējamās funkcijas likumības apliecinošu dokumentāciju.

Banner 280x280

Jau ziņots, ka šā gada augusta sākumā būvvalde secināja, ka vairāk nekā puse jeb 56 no kopumā 96 Rīgas pašvaldības līdzfinansētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm ekspluatē telpas ar neatbilstošām funkcijām.

Pavasarī būvvalde lūdza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldei sniegt informāciju par Rīgas pašvaldības līdzfinansētajām privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm. 56 bērnudārziem no pavisam 96 tika konstatēta neatbilstoša telpu funkcija.

Laikā no 19. līdz 22.maijam minētajiem 56 bērnudārziem tika nosūtītas vēstules ar lūgumu līdz šā gada 30.maijam Rīgas pilsētas būvvaldei uzrādīt dokumentāciju, kas apliecinātu, ka ekspluatētās telpas ir ar atbilstošu funkciju. Četri no šiem bērnudārziem uz lūgumu nereaģēja, tādēļ šī gada 31.jūlijā tie tika apsekoti.

Tika konstatēts, ka starp minētajām 56 pirmsskolas izglītības iestādēm 38 dokumentācijas sakārtošanai, ietverot vienkāršus renovāciju darbus un rekonstrukciju karšu sakārtošanu, bija nepieciešams termiņu pagarinājums līdz šā gada 29.augustam, vienai iestādei bija nepieciešams izstrādāt būvprojektu ar termiņu līdz šā gada 5.septembrim, deviņām iestādēm nebija aktualizēti dati nekustamā īpašuma uzskaites lietojumprogrammā (NEKIP), taču telpu funkcija bija atbilstoša, pieciem bērnudārziem ierosināja administratīvā pārkāpuma lietas par bērnudārzu telpu neatbilstību normatīvo aktu prasībām, savukārt trīs izglītības iestāžu reālā atrašanās vieta nesakrita ar minēto adresāciju, bet telpas bija atbilstošas.

Rīga, 1.sept., LETA.

Foto: STOCK.XCHNG.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai