abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Rīgā pieaug aktivitāte būvniecībā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgā pieaug aktivitāte būvniecībā

Rīgā pieaug aktivitāte būvniecībā
Banner 280x280

 src=

Šā gada pirmajā pusgadā vērojama izaugsme būvniecības procesos Rīgā - par 32% ir palielinājies sagatavoto un izsniegto plānošanas un arhitektūras uzdevumu skaits, tostarp nosacījumi zemes ierīcības projektu izstrādei un inženierkomunikāciju trašu ierādei, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas būvvaldes Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone.

Akceptēto būvprojektu apjoms kopumā ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī un pat nedaudz samazinājies - par 2%. Savukārt par 6% palielinājies izsniegto būvatļauju un vienkāršoto procedūru atļauju skaits, par 5% vairāk būves pieņemtas ekspluatācijā un par 5% vairāk izsniegtas pases tirdzniecības vietām, reklāmām un izkārtnēm.

Šī gada pirmajā pusgadā Rīgas pilsētas Būvvaldē sagatavoti un izsniegti 915 plānošanas un arhitektūras uzdevumi, 64 nosacījumi zemes ierīcības projekta izstrādei un 63 nosacījums inženierkomunikācijas trašu ierādei, kas kopumā ir par 32% vairāk nekā 2010. gada pirmajā pusgadā.

Kopumā sešu mēnešu laikā Būvvaldē izskatīti 1128 būvprojekti, tajā skaitā zemes ierīcības projekti, no tiem saskaņoti 702 būvprojekti, tas ir, par 2% mazāk nekā 2010.gada pirmajā pusgadā.

Rīgas pilsētas Būvvalde ir izsniegusi 424 būvatļaujas, sagatavojusi 1044 vienkāršotās procedūru atļaujas. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vērojams 6% pieaugums. Saskaņā ar Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumiem, izsniegtas 247 koku ciršanas atļaujas, kas, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo pusgadu, ir par 18% mazāk.

Šā gada pirmajā pusgadā ekspluatācijā pieņemtas 365 būves, tas ir, par 5% vairāk nekā pērn šajā laika posmā. Noformēti 354 administratīvo pārkāpumu protokoli par atkāpēm un pārkāpumiem būvniecības procesa normatīvos un reklāmas/izkārtnes izvietošanas noteikumos, salīdzinot ar pagājušo gadu, šī gada pirmajā pusgadā to ir bijis par 18% mazāk.

Patvaļīgās būvniecības izvērtēšanas nodaļā, kurā strādā 3 cilvēki, šī pusgada laikā ir pieņemti 39 Būvvaldes lēmumi par patvaļīgās būvniecības radīto seku novēršanu, sagatavoti kopumā 240 dokumenti, tai skaitā informatīvi brīdinājumi, informācijas paskaidrojumi u.c. skaidrojumi.

Rīga, 21.jūl., LETA.
Foto: Pilseta24.lv

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai