abc.lv skaitļos

Lietotāji online45
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Rīgas siltums: pieaug pieprasījums pēc jauniem pieslēgumiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgas siltums: pieaug pieprasījums pēc jauniem pieslēgumiem

Rīgas siltums: pieaug pieprasījums pēc jauniem pieslēgumiem
Līdz ar rosības atsākšanos būvniecības sektorā Rīgā pieaudzis arī pieprasījums pēc jaunu siltumenerģijas pieslēgumu ierīkošanas, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pavēstīja Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Jana Roze.

"Saistībā ar 2009.gadā ekonomiskās situācijas pasliktināšanos valstī un nekustamā īpašuma tirgū, vairāki vērienīgi projekti tika apturēti, kā rezultātā samazinājās jaunu objektu projekti, kas arī ietekmēja RS jauno pieslēgumu skaitu. Tomēr var teikt, ka 2011.gadā atsākās rosība būvniecības nozarē, šobrīd tiek būvēti jauni tirdzniecības centri, dzīvojamās ēkas un plānoti darījumu centri, kas tiek un tiks pieslēgti centralizētajai siltumapgādes sistēmai," viņa teica.

Atsākusies arī sadarbība ar vairākiem apturētajiem projektiem, kuros projektu attīstītāji pārprojektēja iepriekš plānotos būvobjektus, pielāgojot šā brīža nekustamā īpašuma tirgus prasībām. Pārsvarā klienti, kuriem nepieciešams izbūvēt jaunu pieslēgumu, ir juridiskas personas.

Jautāta, vai jauna objekta pieslēgšanas izmaksas jāsedz jaunajam klientam, vai to sedz RS, Roze skaidrja, ka RS joprojām piedāvā jaunajiem klientiem siltumtīklu izbūvi līdz objektam ar pilnīgu vai daļēju siltumapgādes kompānijas finanšu līdzekļu ieguldījumu, noslēdzot ilgtermiņa investīciju un siltumenerģijas piegādes un lietošanas līgumus. Izmaksas ir atkarīgas no siltumtīklu izbūves garuma, diametra un kur šie tīkli tiek būvēti, tas ir, vai pilsētas centrā, kur nepieciešami asfaltēšanas darbi, sabiedriskā transporta ierobežošana vai jaunā apbūves rajonā.

Banner 280x280

RS apkopotā informācija vēsta, ka siltumapgādes uzņēmums 2011./2012.gada apkures sezonā ir uzsācis siltuma piegādi astoņiem jauniem objektiem, tostarp lielākā kopējā siltumslodze no visiem objektiem ir Latvijas Nacionālās bibliotekas ēkai jeb tā dēvētajai Gaismas pilij.

2010./2011. gada apkures sezonā, kas ilga no 1.oktobra līdz 30.septembrim, RS uzsāka siltuma piegādi 12 jauniem objektiem. Jāatzīst, ka tas ir krietni mazāk kā pāris gadus iepriekš - 2007./2008. gada apkures sezonā RS uzsāka siltuma piegādi 57 jauniem objektiem un 2006./2007. gada apkures sezonā - 62 jauniem objektiem.

RS arī skaidro, ka salīdzinot ar citiem siltumapgādes veidiem, centralizētajai siltumapgādes sistēmai ir vairākas priekšrocības, tostarp viszemākais kaitīgo izmešu līmenis, visaugstākā kurināmā izmantošanas efektivitāte, visaugstākā siltumapgādes drošība, tāpat arī iespēja modernizētajos individuālajos siltuma mezglos ieregulēt pašu izvēlētu iekštelpu apkures un karstā ūdens padeves režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai u.c. - neatkarīgi no āra apstākļiem.

Informāciju sagatavoja Rūta Cinīte/ Riga24.lv
Rīgas siltuma siltumtrase Pļavniekos/Foto:LETA

2012.gada 26.martā

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Augšdaugavas novadā turpinās būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) starp Ilūksti un Sventi (0,06.–12,22. km). Ieviesti plaši satiksmes ierobežojumi ar vairākiem pagaidu luksoforiem, un posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Izstāsti Latvijai