abc.lv skaitļos

Lietotāji online169
Aktīvie uzņēmumi25872
Nozares raksti1318
Ekspertu atbildes3041
Sāk publisko apspriešanu sešām koku ciršanas iecerēm Rīgā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Sāk publisko apspriešanu sešām koku ciršanas iecerēm Rīgā

Sāk publisko apspriešanu sešām koku ciršanas iecerēm Rīgā
Rīdzinieki līdz trešdienai, 8.maijam, aicināti izteikt viedokli par paredzēto koku ciršanu Raunas ielā 41, Hospitāļu ielā 9, Dzirnavu ielā 25, Indrānu ielā 10, Ēveles ielā 14 un Vaidavas ielā.

Raunas ielā 41 paredzēta daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas būvniecība, tādēļ nepieciešama trīs kļavu un bērza ciršana. Autostāvvietas paredzēts izvietot projektējamās ēkas pagrabstāvā un pazemes autostāvvietā zem pagalma. Teritoriju ap ēku, kā arī pazemes autostāvvietas jumtu paredzēts apzaļumot un labiekārtot, veidojot jaunus koku un krūmu stādījumus. Starp jaunprojektējamo ēku un esošo apbūvi, kā arī pret kvartāla iekšpagalmu paredzēti koku un krūmu stādījumi. Saglabājamos kokus būvdarbu laikā paredzēts kopt un aizsargāt.

Hospitāļu ielā 9 tiek projektēta daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka ar apakšzemes stāvvietu, būvniecības realizācijai nepieciešams cirst divas gobas un kļavu.

Dzirnavu ielā 25 plānota jaunbūve ar viesnīcas un dzīvokļu funkciju. Jaunbūvi paredzēts bloķēt pie blakus zemes gabalā esošās ēkas brandmūra. Ozols, kuru plānots nocirst, atrodas tuvu šīs ēkas gala sienai un traucē realizēt plānošanas un arhitektūras uzdevumā noteikto perimetrālās apbūves principu. Nocērtamā koka vainags ir atvirzījies no ēkas gala sienas un ir ar nobīdi attiecībā pret stumbra pamatni, tādējādi pastāv risks, ka koks stiprā vējā var izgāzties un nodarīt bojājumus esošās ēkas pamatiem.

Teritorijas kopšanas ietvaros plānots cirst kļavu Indrānu ielā 10.

Banner 280x280

Ēveles ielā 10 dzīvojamās ēkas rekonstrukcijas projekta ietvaros paredzēts cirst osi – koks ir bez ainaviskas vērtības, viens no diviem vainagu veidojošiem skeletzariem ir apzāģēts.

Vaidavas ielas sarkano līniju teritorijā paredzēta kontakttīklu pārbūve un pieturvietas labiekārtošana, tādēļ nepieciešama divu kļavu ciršana.

Publisko apspriešanu laikā no 23.aprīļa līdz 8.maijam rakstiskas atsauksmes (aptaujas lapas) lūdzam iesniegt Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, 1.stāvā, tālrunis 67105800, 67012889, apmeklētāju pieņemšanas laikā jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē (bezmaksas informatīvais tālrunis 80000800), jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā, elektroniski aizpildīt portālā www.riga.lv sadaļā e-pakalpojumi, vai nosūtīt tās Rīgas pilsētas būvvaldei pa pastu (Amatu iela 4, Rīga, LV-1050).

Iepazīties ar koku ciršanas ieceru materiāliem, kā arī saņemt sīkāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijā Rīgā, Amatu ielā 4, 206.kab. apmeklētāju pieņemšanas laikā, Rīgas pilsētas būvvaldes portālā www.rpbv.lv vai pie koku ciršanas ierosinātāju pārstāvjiem: SIA "Multibau projekts" arh. V.Meinerts, tālruni 67291817, par Raunas ielu 41; Ilze Rukmane-Poča, tālruni 26334545, par Hospitāļu ielu 9; SIA "Arhitekta K.Rukuta birojs" tālruni 67299660, par Dzirnavu ielu 25;Vineta Krauze, tālruni 29412992, par Indrānu ielu 10; Kaspars Zars, tālruni 26311149, par Ēveles ielu 14; SIA "E.Daniševska birojs" Baiba Gāliņa, tālruni 67332104, par Vaidavas ielu.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas būvvalde ziņojumu par publiskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē.

Informāciju sagatavoja Ieva Luste, Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Foto: Pilseta24.lv
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Teritoriju applūšanas mazināšanai Rīgas pašvaldība attīra meliorācijas sistēmas; aicina sadarboties privātīpašniekus

Teritoriju applūšanas mazināšanai Rīgas pašvaldība attīra meliorācijas sistēmas; aicina sadarboties privātīpašniekus

Lai mazinātu applūšanas risku, Rīgas pašvaldība savās teritorijās regulāri veic meliorācijas sistēmu tīrīšanas un uzturēšanas darbus. Tomēr, lai kopējās sistēmas labi funkcionētu un zemes neapplūstu, pašvaldība aicina iesaistīties arī privātīpašniekus, gan tīrot savā pārziņā esošos grāvjus, gan nodrošinot piekļuvi pilsētas pārziņā esošajām meliorācijas sistēmām.

Izstāsti Latvijai