abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25219
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Sākta Smiltenes kultūras nama rekonstrukcija : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Sākta Smiltenes kultūras nama rekonstrukcija

Sākta Smiltenes kultūras nama rekonstrukcija
Banner 280x280 Banner 280x280

Būvfirma SIA "Selva būve" sākusi darbu pie 1962.gadā celtā Smiltenes kultūras nama rekonstrukcijas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Selva būve" mārketinga vadītāja Inga Krusta.

Kamēr notiek kultūras nama pilnīga atbrīvošana, "Selva būve" pašlaik iekārto būvlaukumu Smiltenē, Gaujas ielā 1, lai tūlīt pat sāktu pamatu pastiprināšanas darbus, informēja Krusta. Apbūves laukums aptver 1643 kvadrātmetrus un rekonstruējamo telpu kopējā platība ir 2349 kvadrātmetri, kas jāpārbūvē no iekšpuses atbilstoši jaunam telpu plānojumam, jāatjauno visi inženiertīkli, jārenovē no ārpuses un jāsiltina, kā arī vienai ēkas daļai jāveic jauna - 4.stāva izbūve, kurā paredzēts iekārtot teātra studijas telpas.

Objekta pasūtītājs ir Smiltenes novada dome, kas sabiedriskās ēkas rekonstrukciju paredzējusi realizēt projekta "Kultūras un interešu izglītības infrastruktūras atjaunošana Smiltenē" laikā līdz 2013.gada martam, būvdarbos ieguldot 1 798 685 latus no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts budžeta dotācijām un sava pašvaldības budžeta, lai nodrošinātu kvalitatīvu kultūras, sporta un interešu izglītības pakalpojumu pieejamību pilsētas un novada iedzīvotājiem, kā arī viesiem.

Krusta sacīja, ka rekonstrukcijas projektā ir iekļauta tā kultūras nama daļa, kurā ietilpst divas dažāda izmēra zāles ar skatuvi, kinoteātris, mēģinājumu zāles, ģērbtuves, administrācijas, sadzīves un sanitārās telpas. Ēkas daļa, kurā atrodas sporta halle, rekonstrukcijā neietilpst, jo tā ir jauna piebūve. Projekts paredz arī apkārtnes teritorijas labiekārtošanu, tajā skaitā bruģētas autostāvvietas izveidi ap kultūras namu 37 automašīnām un vienam autobusam.

"Būvdarbi tiks sākti ar ēkas pamatu pastiprināšanu, hidroizolācijas un siltumizolācijas ieklāšanu. Paralēli plānots izveidot jauno 4.stāvu un izbūvēt jumtu, lai namam līdz ar aukstā laika iestāšanos ēkai nerastos lieli siltuma zudumi, kā arī rekonstruēt ārējos ūdensvada un kanalizācijas pievadus. Ziemā "Selva būve" ieplānojusi nodarboties ar iekšdarbiem - telpām ir jauns plānojums un jauna apdare, tāpēc rekonstrukciju darbi ēkas iekšienē ir apjomīgi. Nākamā gada pavasarī - vasarā projekts turpināsies ar fasādes siltināšanas un apdares, esošā jumta rekonstrukcijas un apkārtnes labiekārtošanas darbiem," skaidroja Krusta.

Smiltenes kultūras nama rekonstrukcijas darbu ģenerālais būvuzņēmējs "Selva būve" tika izvēlēts atklāta konkursa rezultātā, uzvarot ar saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu pēc rekonstrukcijas būvdarbu izmaksu, garantijas termiņu un līguma izpildes laika kritērijiem. Līgums par kultūras nama rekonstrukciju parakstīts 19.augustā.

Līdz šim Smiltenes novadā "Selva būve" ir veiksmīgi realizējusi Palsmanes pagasta kultūras nama rekonstrukciju un estrādes labiekārtošanu 2009.-2010.gadā, kā arī Smiltenes Trīs pakalnu pamatskolas, Smiltenes ģimnāzijas ēku kompleksa un Bilskas pagasta pamatskolas siltināšanas un energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbus 2010.gadā.

Uzņēmums "Selva būve" dibināts 2004.gadā ar pamatnodarbošanos ēku būvdarbu veikšana un vadīšana. "Selva būve" savas pastāvēšanas laikā ir uzbūvējusi un rekonstruējusi vairāk par 80 ēkām un inženierbūvēm Latvijā un Igaunijā.

Pašlaik lielākie projekti ir biomasas koģenerācijas spēkstacijas izbūve Valkā, trīs zvaigžņu viesnīcas "Karavella" rekonstrukcija Rīgā, mazstāvu dzīvojamā kompleksa izbūve Jūrmalā, Amatas ielā 1, "Latgran" kokskaidu granulu ražotnes izbūve Krāslavā un tirdzniecības centra "Maxima XX" izbūve Rēzeknē. Uzņēmuma finanšu apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā ir 4,7 miljoni latu.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs ir Rolands Orlovskis.

Rīga, 8.sept., NOZARE.LV. 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.