abc.lv skaitļos

Lietotāji online95
Aktīvie uzņēmumi25219
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Saktas puķu tirgus pārsteidz ar rekordlielām būvniecības izmaksām : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Saktas puķu tirgus pārsteidz ar rekordlielām būvniecības izmaksām

Saktas puķu tirgus pārsteidz ar rekordlielām būvniecības izmaksām
Salīdzinājumā ar vairākām pērn Latvijā uzceltām, vai renovētām izcilām ēkām, ar rekordlielām būvniecības izmaksām izceļas Saktas puķu tirgus stiklotie paviljoni. To celtniecība izmaksājusi 2890 Ls/m2, kamēr Rīgas biržas restaurācija - 2430 Ls/m2, vai Skrundas pils – 690Ls/m2, ziņo TV3 raidījums "Nekā Personīga".

"Te ir ar visiem ziediem un ar visiem pārdevējiem tas kopā sarēķināts, ja? Tas ir ārkārtīgi daudz!" uzzinājis kopējās izmaksas, secināja būvinženieris Sergejs Meierovics.

Arī pārdevēji nesaprot, kur Rīgas dome likusi naudu. Bailēs, ka dome varētu nepagarināt tirdzniecības līgumus, pārdevēji aiz kadra stāstīja par durvīm, kas slikti veras jau dažus mēnešus pēc paviljonu atklāšanas un par stiklu, kas saplaisājis, neizturot temperatūru svārstības.

Tikmēr projekta pasūtītājs – Rīgas domes struktūra "Rīgas Nami", ar paveikto ir apmierināti. Objekts esot unikāls, tāpēc arī tik dārgs. "Eiropā otrs tāds nav! Jo tur šīs konstrukcijas, šīs logu paketes ir īpašas!" skaidroja "Rīgas Namu" valdes loceklis Almers Ludviks.

Rāvis pa telefonu "Nekā Personīga" skaidroja, ka "mēs būvējam jaunbūvi, kas ir absolūti nesalīdzināma jaunbūve ne ar Biržu, ne ar pili, ne ar veikalu, ne bērnudārzu. Es nesaprotu, ko jūs tur gribat atrast!? Normāls būvniecības process pēc viena normāla tendera."

Banner 280x280 Banner 280x280

Arī "Rīgas Namos" raidījumam ieteica interesēties pie speciālistiem, jo tikai tie varēšot novērtēt ļoti īpašo veikumu, piemēram, metāla konstrukcijas, kas fiksē logu paketes. Taču "Nekā Personīga" uzaicinātais Inženieru savienības biedrs apgalvo pretējo – nekādi papildu darbi, ne arī īpašās paketes nevar tā sadārdzināt projektu.

Par objektu atbildīgie - Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, "Rīgas Namu" vadītājs Kārlis Kavacs un būvdarbu veicēja – "Skonto būves" priekšnieks Guntis Rāvis nebija sastopami, jo visi kopā šonedēļ komandējumā Francijas dienvidos Kannās piedalās nekustamo īpašumu tirgotāju ikgadējā pasākumā.

Raidījumam neizdevās arī iepazīties ar izmaksu tāmi, jo tā izrādījās slepena. Gan Rīgas dome, gan "Skonto būve" pieļāva, ka varētu tāmi iedot, bet tas izrādījās pārāk sarežģīts un laikietilpīgs process.

Izskatās, ka Domei būs jātērējas vēl, jo dārgajā puķu tirgū tā arī nav iebūvētas tualetes, kas projektā nemaz arī nav bijušas paredzētas.

Foto: LETA
2012.gada 12.martā
 

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.