abc.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Schneider Electric": Enerģijas taupīšanā Latvijā investē vien lielie uzņēmumi : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Schneider Electric": Enerģijas taupīšanā Latvijā investē vien lielie uzņēmumi

"Schneider Electric": Enerģijas taupīšanā Latvijā investē vien lielie uzņēmumi
Latvijā ilgtermiņa investīcijas enerģijas taupīšanā šobrīd veic vien lielie uzņēmumi un paies ne mazums laika, līdz šī tendence skars arī vidējos uzņēmumus, intervijā aģentūrai LETA norāda enerģijas vadības uzņēmuma "Schneider Electric" mārketinga komunikāciju vadītāja Baltijas valstīs Santa Rutka.

"Piemēram, Latvijā strādājošās Zviedrijas bankas jau sāk raudzīties enerģijas taupīšanas politikas virzienā," viņa paziņoja.

Rutka atklāja, ka jaunas tehnoloģijas izmantotas jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, kur mūsdienīgi videonovērošanas un piekļuves kontroles risinājumi darbojas vienā platformā. Gadījumā, ja nostrādā trauksmes signāls, personāls var vizualizēt problēmas vietu un operatīvi pieņemt lēmumu, izsludinot trauksmi vai to atceļot.

Tāpat šīs ēkas celtniecības gaitā pieņemtie lēmumi ļauj ieviest automātiskas nakts apsardzes un automātiskas evakuācijas režīmus.

Otrs piemērs jauno tehnoloģiju izmantošanā ir rūpnīca "Lexel". Šobrīd tiek celta jauna ražošanas ēka, kurā tiek uzstādīts automātiski regulējams apgaismojums, ventilācija, temperatūras nodrošināšana un elektroenerģijas kvalitātes mērītājs, kas lielai fabrikai ir svarīgs rādītājs.

Banner 280x280

Piemēram, gadījumā, ja telpās ir pietiekami daudz dienas gaismas, tad, cilvēkam ienākot telpās, apgaismojums automātiski neieslēgsies, kā tas notiktu diennakts tumšākajā laikā.

Atkarībā no diennakts laika, cilvēku skaita telpās un gadalaika ēkā automātiski ieslēgsies un izslēgsies apkure.

"Schneider Electric" pārstāve skaidro, ka jaunās tehnoloģijas ir komplekss risinājums, kas ļauj samazināt enerģijas patēriņu.

Tāpat Rutka atgādināja, ka Rīgas ostā nesen tika uzstādīta Baltijas jūras reģionā pirmais tehnoloģiskais risinājums "Shore Connection". Šī tehnoloģija ļauj kuģiem, atrodoties ostā, izslēgt dzinēju, tajā pat laikā darbinot visas citas nepieciešamās ierīces.

Rīga, 12.dec., LETA.

Foto: Ieva Lūka/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai