abc.lv skaitļos

Lietotāji online51
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Siguldā atjaunota skatu vietas infrastruktūra pie Mednieku namiņa : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Siguldā atjaunota skatu vietas infrastruktūra pie Mednieku namiņa

Siguldā atjaunota skatu vietas infrastruktūra pie Mednieku namiņa
Dabas aizsardzības pārvalde Siguldas novadā atjaunojusi ainavas vērošanas vietas labiekārtojumu vienā no iecienītākajiem pastaigu un velomaršrutiem starp Krimuldas pili un Velnalas klintīm, būvniecības portālu abc.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Inese Pabērza.

Labiekārtošanas darbu laikā izbūvēta nojume un ierīkota ugunskura vieta. Labiekārtojuma atjaunošanu atbalstījis Siguldas novada uzņēmums "Deko mulča".

Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģiona administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts: "Savulaik izveidojot Gaujas nacionālo parku, liela daļa dabas tūrisma infrastruktūras tika izveidota tieši ar sabiedrības un tā laika uzņēmēju saziedotiem līdzekļiem. Novērtējam, ka arī mūsdienās vietējie komersanti izprot dabas vērtību tuvumu un to, ka šīs bagātības saudzīgā izmantošanā un saglabāšanā nākamajām paaudzēm ir svarīga atbilstošas infrastruktūras izveide."

Mārtiņš Zīverts piebilst, ka atpūtas vieta pie Mednieku namiņa ir tikai viens no objektiem, kas šogad Siguldas apkārtnē piedzīvos pārvērtības. Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu visā Latvijā Dabas aizsardzības pārvalde īsteno projektu par dabas tūrisma infrastruktūras atjaunošanu. "Liela daļa darbu norisināsies tieši Gaujas nacionālajā parkā un Siguldā, kur jau tiek atjaunotas un no jauna izveidotas dabas takas, kāpnes, stāvlaukumi, ierīkotas, atjaunotas atpūtas vietas u.tml.," stāsta Zīverts.

Banner 280x280 Banner 280x280

Atpūtas vietu Siguldā, pie Mednieku namiņa, pagājušajā gadā nodedzināja nenoskaidroti vandāļi.

Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.