abc.lv skaitļos

Lietotāji online74
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Skatu torni un trošu ceļu pāri Ventai Kuldīgā projektēs uzņēmumi "Maaja" un "Ežu tornis" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Skatu torni un trošu ceļu pāri Ventai Kuldīgā projektēs uzņēmumi "Maaja" un "Ežu tornis"

Skatu torni un trošu ceļu pāri Ventai Kuldīgā projektēs uzņēmumi "Maaja" un "Ežu tornis"
 Ilustratīvs foto/ foto: Pixabay.com

Banner 280x280

Skatu torni un trošu ceļu pāri Ventai Kuldīgā projektēs uzņēmumu SIA "Maaja" un SIA "Ežu tornis" apvienība, kas veiks arī šī projekta autoruzraudzību, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Uzņēmumu apvienība šo darbu veikšanai izraudzīta Kuldīgas novada pašvaldības izsludinātajā iepirkuma konkursā. Objekta būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību uzņēmumu apvienība apņēmusies veikt par 41 100 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jau ziņots, ka Kuldīgā pāri Ventai iecerēts izveidot trošu ceļu, kas savienotu skatu torni un skatu platformu abos upes krastos.

Konkursā tika meklēts Kuldīgas vecpilsētai un dabas ainavai atbilstošs risinājums, lai izveidotu skatu torni labajā Ventas pusē un, izmantojot esošās būves un reljefu, skatu platformu upes kreisajā krastā. Paredzēts, ka abi šie objekti būtu savienoti un aprīkoti ar trošu ceļu pāri Ventai.

Kā norādīts projektēšanas uzdevumā, Pārventas parka teritorijā atrodas nojauktā skatu torņa pamati ar pievadceļiem. Plānotā skatu torņa un skatu platformas vieta abos Ventas krastos atrodas ainaviski un kultūrvēsturiski vērtīgā teritorijā un ainavu aizsardzības zonā. Projektētāju uzdevums ir paredzēt ilgtspējīgus un ilgmūžīgus risinājumus skatu tornim 30 gadu periodā, lai tornis būtu ērti un efektīvi apkopjams un apsaimniekojams.

LETA

2016.gada 15.decembrī 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai