abc.lv skaitļos

Lietotāji online51
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Smiltenes ielu rekonstrukcija atsāksies ar piemērotu laika apstākļu iestāšanos : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Smiltenes ielu rekonstrukcija atsāksies ar piemērotu laika apstākļu iestāšanos

Smiltenes ielu rekonstrukcija atsāksies ar piemērotu laika apstākļu iestāšanos
Kopš 2011.gada vasaras Smiltenes pilsētā iedzīvotājiem un viesiem ir jāsaskaras ar transporta kustības neērtībām, jo norit ielu rekonstrukcijas darbi un tiek īstenoti divi lieli projekti - "Smiltenes pilsētas Daugavas ielas posma rekonstrukcija" un "Smiltenes pilsētas ielu kompleksā rekonstrukcija, 2.kārta". Projektu ietvaros norit rotācijas apļa izbūve, deviņu ielu posmu un to krustojumu rekonstrukcija.

Rekonstrukcijas darbus atsāks līdz ar piemērotu laika apstākļu iestāšanos
Jau informējām, ka ziemas mēnešos izbūves un rekonstrukcijas darbu veikšanā abos projektu objektos bija tehnoloģiskais pārtraukums. Darbus plānots atsākt līdz ar darbu veikšanai piemērotu laika apstākļu iestāšanos, taču būvdarbu veicēji un Smiltenes novada dome cer, ka laika apstākļi darbus ļaus atsākt jau aprīļa sākumā. Darbu izpildes laikā tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā un noteikti vairāki satiksmes ierobežojumi, par ko tiks sniegta papildus informācija.

Vēlamies atgādināt, ka projekta "Smiltenes pilsētas Daugavas ielas posma rekonstrukcija" ietvaros paredzēts rekonstruēt Daugavas ielu 700 metru garā posmā no Līkās ielas līdz pilsētas robežai, kā arī ielu apgaismojumu Daugavas ielā 625 metru garā posmā no Kalēju ielas līdz Lielajai ielai.

Daugavas ielas rekonstrukcijā kopš darbu uzsākšanas veikti aptuveni 37% no plānotajiem būvdarbiem. Būvdarbu ietvaros veikta ar saistvielām nesaistīto konstruktīvo kārtu izbūve projekta posmā no pilsētas robežas līdz Lielajai ielai, ietvju gultņu izveide un inženierkomunikāciju rekonstrukcija un pārcelšana visā rekonstruējamajā posmā. Ir rekonstruēti vājstrāvu tīkli, izbūvēta lietusūdeņu kanalizācijas maģistrālā trase, pabeigti galvenie darbu apjomi ielas apgaismojuma tīklu rekonstrukcijā.

Savukārt projekta "Smiltenes pilsētas ielu kompleksā rekonstrukcija, 2.kārta" ietvaros paredzēts rekonstruēt 8 ielas posmus un to krustojumus:
* Rīgas ielu (no Gaujas ielas līdz Kaikas ielai),
* Gaujas ielu (no Vaļņu ielas līdz Krāsotāju ielai),
* Audēju ielu (no Daugavas ielas līdz Gaujas ielai),
* Daugavas ielu (no Kalēju ielas līdz Abulas ielai),
* Valkas ielu (no Daugavas ielas līdz Stacijas ielai),
* Stacijas ielu (no Valkas ielas līdz Vaļņu ielai),
* Vaļņu ielu (no Stacijas ielas līdz Dzirnavu ielai),
* Dzirnavu ielu.

Banner 280x280

Kopš Smiltenes pilsētas ielu kompleksās rekonstrukcijas darbu uzsākšanas veikti aptuveni 40% no plānotajiem būvdarbiem. Īstenotie darbi galvenokārt saistīti ar Daugavas, Valkas un Audēju ielas krustojuma rekonstrukciju un Rīgas ielas rekonstrukciju. Šajos objektos izbūvēti un rekonstruēti inženiertīkli - lietus ūdeņu kanalizācija, ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīkli, veikti elektrokabeļu aizsardzības pasākumi, ielu apgaismojuma un vājstrāvas tīklu izbūve, sakaru kabeļu pārcelšanas un aizsardzības pasākumi. Veikti ielu esošo segumu demontāžas un zemes klātnes izbūves darbi, izbūvētas ielas konstruktīvās kārtas un nostiprinātas nogāzes, ieklāta asfaltbetona apakšējā kārta, izbūvētas konstrukcijas - betona apmales un caurtekas, kā arī ar betona bruģa segumu izbūvētas ietves un apvienotie gājēju un velo celiņi. Uzsākta aprīkojuma uzstādīšana un labiekārtošana.

Abu projektu realizācija plānota jau šogad. Daugavas ielas rekonstrukciju ir plānots realizēt līdz 2012. gada 30.jūlijam, savukārt projektu "Smiltenes pilsētas ielu kompleksā rekonstrukcija, 2.kārtu"paredzēts īstenot līdz 2012.gada nogalei.

Bedrīšu remonts
Līdz ar atkušņa iestāšanos Smiltenes iedzīvotāji pamatoti sūdzas par ielu neapmierinošo stāvokli un pilsētas ielās esošām bedrēm. Smiltenes novada dome aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, jo līdz ko būs atbilstoši laika apstākļi bedrītes Smiltenes pilsētā uz ielām, kuras neskar rekonstrukcijas darbi, tiks salabotas atbilstoši pieejamajam finansējumam. Savukārt ielas, kas ir ietvertas projektos, tiks sakārtotas rekonstrukcijas darbu ietvaros.

Jāpiebilst, ka salīdzinot ar 2009.gadu valsts finansējums ceļu un ielu uzturēšanai ir samazināts par 60%, līdz ar to pašvaldībai, plānojot ceļu un ielu uzturēšanas darbus, jārēķinās ar stipri ierobežotu finansējumu. Aicinām informēt pašvaldību par bīstamām bedrēm ielās, lai tās pēc iespējas ātrāk būtu iespējams apzināt un likvidēt.

Ierobežota satiksme būs arī vairākās mazās pilsētas ielās
Aprīļa sākumā SIA "Smiltenes NKUP" plāno uzsākt īstenot projektu "Ūdenssaimniecības attīstība Smiltenē, 2. kārta. Ūdensvadu un kanalizācijas izbūve, individuālo māju pieslēgumu izbūvi līdz sarkanajai līnijai". Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt ūdensvadu 3,5 kilometru un kanalizācijas maģistrālos cauruļvadus 2,7 kilometru garumā vairākās Smiltenes pilsētas ielās (kanalizācijas un ūdensvadu izbūve tiks veikta Veldes, Līkuma, Pilskalna ielas posma, Mežoles, Jaunā, Bērzu, Vidzemes un Lielās ielas posmos, savukārt ūdensvadu izbūve Ozolu, Blaumaņa un Klievu ielu posmos). Projekta noslēgumā būvdarbu zonās tiks sakārtots un atjaunots ielu segums. Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve dos iespēju ievērojamai daļai Smiltenes iedzīvotāju jau šogad saņemt kvalitatīvus ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumus.

Jau laikus informējam, ka būvdarbu laikā iedzīvotājiem būs jāsaskaras ar satiksmes ierobežojumiem un citām neērtībām.

Smiltenes novada dome aicina iedzīvotājus sekot līdzi informācijai par rekonstrukcijas darbu atsākšanu, kā arī aicina iedzīvotājus būt saprotošiem par rekonstrukcijas laikā radītām neērtībām, jo visi ieplānotie darbi ir vērsti, lai sakārtotu pilsētas infrastruktūru un nodrošinātu tās funkcionēšanu ilgtermiņā! 

Informāciju sagatavoja Marita Mūze, Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste.
2012.gada 15.martā

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai