abc.lv skaitļos

Lietotāji online194
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Šogad pārstrādās ar ēku drošību saistītus būvnormatīvus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Šogad pārstrādās ar ēku drošību saistītus būvnormatīvus

Šogad pārstrādās ar ēku drošību saistītus būvnormatīvus
Šogad tiks pārstrādāti tie būvnormatīvi, kas saistīti ar ēku drošību, savukārt nākamgad tie būvnormatīvi, kas ir sevišķi novecojuši, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par Būvniecības likumam pakārtoto normatīvo aktu projektu sagatavošanas gaitu no šā gada 1.maija līdz 3.jūlijam.

EM informē, ka Latvijas Būvniecības padomei laika posmā no šā gada 1.maija līdz 3.jūlijam ir notikušas trīs padomes sēdes. To laikā Būvniecības padome noteica primāri pārstrādājamos Latvijas būvnormatīvus, kā pirmos nosakot tos, kas ir saistīti ar būvju drošību, tad tos, kas ir novecojuši vai saistīti ar konstrukciju projektēšanu.

Būvniecības padome nolēma 2015.gadā pārstrādāt tos būvnormatīvus, kas saistīti ar ēku drošību - "Inženierizpētes noteikumi būvniecībā", "Būvju ugunsdrošība", "Ēku lietošanas drošība un vides pieejamība", "Publiskas ēkas un būves", "Mazstāvu dzīvojamās mājas", "Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamie nami", "Būvju tehniskā apsekošana" un "Būvprojekta saturs un noformēšana".

Savukārt 2016.gadā paredzēts pārstrādāt tādus sevišķi novecojušos būvnormatīvus kā "Būvprojekta saturs un noformēšana", "Ēku iekšējais ūdensvads un kanalizācija", "Ūdensapgādes ārējie tīkli un būves", "Kanalizācijas ārējie tīkli un būves" un "Meliorācijas sistēmas un hidrotehniskās būves".

Tāpat EM informēja, ka tā sākusi darbu pie būvkomersantu klasifikācijas, ir apzināta vairāku valstu pieredze (Beļģijas, Lietuvas, Apvienoto Arābu Emirātu), ir noteikts, pēc kādiem kritērijiem būtu iespējams komersantus klasificēt un kādi dati ir pieejami.

Banner 280x280

Būvniecības padome vienojusies, ka būvkomersantu klasifikatora izveidošanu būtu lietderīgāk uzticēt neatkarīgai kompānijai, lai nerastos domstarpības nozarē. Pirms tam izveidot darba grupu, kas izteiktu savu redzējumu par galvenajiem kritērijiem, kādi būtu jāpiemēro, klasificējot būvkomersantus, piemēram, pēc apgrozījuma, pa darbības nozarēm utt.

Kopumā līdz šā gada 1.jūlijam Ministru kabinets ir pieņēmis 31 no 32 nepieciešamajiem Latvijas būvnormatīviem. Patlaban vēl nav pieņemts Latvijas būvnormatīvs "Hidroelektrostaciju hidrotehniskās būves", kurš tika izsludināts valsts sekretāru 2015.gada 18.jūnija sanāksmē.

LETA

Foto: Ieva Čīka/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai