abc.lv skaitļos

Lietotāji online60
Aktīvie uzņēmumi25220
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Turpinās Valmieras mūzikas skolas būvniecība : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Turpinās Valmieras mūzikas skolas būvniecība

Turpinās Valmieras mūzikas skolas būvniecība
Valmieras bijušās pirts ēkas rekonstrukcija un izbūve Gaujas krastā rit pilnā sparā, lai jau oktobrī tajā varētu dzirdēt bērnu balsis un mūzikas skaņas. Šobrīd padarīts daudz, taču, kā atzīst būvnieki, lielākā daļa darbu vēl priekšā.

Topošās mūzikas skolas ēkā ir pabeigta pārsegumu betonēšana, kā arī jumta un otrā stāva grības izbūve - tā ir nosiltināta, pabeigta skaņas izolācijas izbūve un betonēšana. Šobrīd ir gandrīz pilnībā pabeigti visi demontāžas darbi.

Sākoties pavasarim, ir pabeigta alumīnija stiklotās fasādes montāža un sākta tās siltināšana. Tāpat pilnā sparā uzsākti jumta izbūves darbi - karnīzes mezgla un jumta kopņu montāža, kas turpināsies vēl vismaz mēnesi. Pagrabstāvā norit iekšējo inženiertīklu - ūdensvada, kanalizācijas - un elektroinstalācijas izbūves darbi. Tuvākajā laikā tiks uzsākta arī iekšsienu apmešana un ārējo inženierkomunikāciju būvniecība.

Šobrīd tiek pakāpeniski veikta esošā jumta demontāža. Kad tas tiks izdarīts un uzliktas jaunas jumta kopnes, varētu notikt arī spāru svētki. Būvnieki maksimāli ātri vēlas veikt jumta izbūvi, lai varētu jumtu nosegt un nodrošināt ēku pret nokrišņiem, tādēļ darbaspēks tiek orientēts galvenokārt uz to. Tiklīdz būs gatavs jumts, turpināsies ventilācijas un inženierkomunikāciju izbūve visos stāvos, iekšējās apdares darbi, logu un durvju montāža.

Banner 280x280 Banner 280x280

Vērtējot mūzikas skolas rekonstrukcijas gaitu, SIA "Būvuzraugi LV" būvuzraugs Artūrs Ščurs atzīst, ka šobrīd izdarīti aptuveni 30% no visiem darbiem - atjaunots un no jauna izveidots ēkas karkass un grīdas, taču tieši sākotnējie darbi parādīja ēkas patieso tehnisko stāvokli. Kopumā lielākās problēmas atklājās, kad pilnībā tika atsegtas visas konstrukcijas. Radās diezgan ievērojami papildu darbi, kurus pirms būvniecības uzsākšanas nebija iespējams paredzēt. Nozīmīgākās problēmas radīja nesošās konstrukcijas - ārsiena mitruma ietekmē daudzu gadu laikā bija sadalījusies divos slāņos, to vajadzēja daļēji demontēt un būvēt no jauna, kā arī nācās nomainīt visas pārseguma metāla sijas. Šie papildu darbi nedaudz sarežģīja būvniecības procesu.

Objektā ik dienu strādā 40 līdz 45 cilvēki, tādēļ darbus iespējams organizēt uzreiz visos ēkas stāvos un uz jumta. Tas, neskatoties uz sarežģījumiem, ļāvis iekļauties laika grafikos. "Šobrīd būvniecības darbi notiek atbilstoši pēdējam aktualizētajam grafikam, kavējumu nav, un pagaidām es nesaredzu nekādus sarežģījumus, kas varētu rasties un bremzēt darba gaitu. Mūzikas skolas būvniecību plānots pabeigt septembra beigās," norāda Artūrs Ščurs.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 1 085 052,00 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 85 % jeb 922 294,00 lati, valsts budžeta dotācija veido 24 413,00 latus jeb 2,25% no kopējām attiecināmām izmaksām un pašvaldības finansējums ir 138 345,00 lati jeb 12.75 % no kopējām attiecināmām izmaksām.

Informāciju sagatavoja Laura Rence, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste
Foto: Stock.XCHNG

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.